10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArgentina lui Maradona înfruntă Nigeria

Argentina lui Maradona înfruntă Nigeria

„Pumele“ conduse de „El Pibe de Oro“ debutează în Africa de Sud şi nu au deloc o misiune uşoară în faţa „super vulturilor“, în timp ce Anglia înfruntă Statele Unite.

 

După ce a câştigat aproape de unu singur Cupa Mondială din 1986, Diego Maradona vrea să triumfe şi ca antrenor în cea mai importantă competiţie fotbalistică din lume. „El Pibe de Oro" şi elevii săi au astăzi primul „examen" din Africa de Sud, urmând să întâlnească Nigeria în Grupa B, la Johannesburg, pe stadionul Ellis Park, de la ora 17.00. Maradona a şocat prin deciziile sale încă de când a fost numit în funcţia de selecţioner şi a continuat să surprindă şi atunci când a anunţat lista cu convocaţii pentru acest Mondial, jucători precum Javier Zanetti sau Esteban Cambiasso rămânând în afara lotului.

Cu toate acestea, Maradona susţine că are cea mai bună echipă de la Cupa Mondială: „Suntem ca un Rolls Royce condus de Messi". Selecţionerul Argentinei intenţionează să folosească un trident ofensiv, format din starurile Messi, Higuain şi Carlos Tevez. În poartă, cel mai probabil, va sta Sergio Romero, linia de fund va fi formată din Heinze, Martin Demichelis şi Samuel, iar la mijloc vor juca Gutierrez, Angel Di Maria, Javier Mascherano şi veteranul Juan Sebastian Veron.

Selecţionerul Nigeriei, Lars Lagerback, a apelat pentru acest Mondial şi la veteranul Kanu, deşi evoluţiile acestuia din ultimul timp au lăsat de dorit. Jucătorul de 33 de ani s-a arătat deosebit de încrezător în echipa „super vulturilor" înaintea întâlnirii: „Respect Argentina, are jucători deosebiţi. Dar noi o vom bate". Nigerienii vor beneficia la acest turneu de un aport impresionant al fanilor, aceştia venind în număr mare în Africa de Sud.

 

Grecii întâlnesc Coreea de Sud

 

La Porth Elizabeth, de la ora 14.30, tot în Grupa B a Mondialului sud-african, campioana europeană din 2004, Grecia, debutează într-un meci împotriva Coreei de Sud. Elenii, conduşi de pe bancă de tehnicianul german Otto Rehhagel, cu care au obţinut în urmă cu şase ani cea mai mare performanţă din istoria lor, nu vor avea deloc un meci uşor împotriva asiaticilor. Echipa lui Huh Jung-Moo are în componenţă jucători legitimaţi la cluburi puternice din Europa, printre care se remarcă Ki Sung-Yueng (Celtic Glasgow), Park Ji-Sung (Manchester United), Lee Chung-Yong (Bolton) şi Park Chu-Young (Monaco). La greci ar putea evolua unul dintre puţinii jucători din Liga 1 prezenţi la Campionatul Mondial, atacantul Stelei, Panteils Kapetanos.

 

Anglia debutează împotriva americanilor

 

În ultimul meci al zilei, la Rustenburg, de la ora 21.30, în Grupa C, una dintre primele cinci favortite ale competiţiei, Anglia lui Fabio Capello, debutează împotriva Statelor Unite ale Americii. După ce pe la naţionala Albionului s-au perindat fără succes diverşi selecţioneri, în frunte cu Sven Goran Erikkson, Capello a reuşit să schimbe în bine echipa, impresionând în majoritatea meciurilor din preliminarii. Ultimele zile au fost pline de tensiune în cantonamentul Angliei, Capello fiind foarte nervos, din cauza prestaţiei dezamăgitoare a elevilor săi, în special a lui Rooney,
într-un amical disputat cu o echipă de club locală. Statele Unite ale Americii au venit la World Cup cu o formaţie antrenată de Bob Bradley, din care nu lipsesc jucători care evoluează în campionate din Europa, cum ar fi Oguchi Onyewu (AC Milan, Jonathan Spector (West Ham), Maurice Edu (Rangers), Jozy Altidore (Villarreal) sau Stuart Holden (Bolton). Cel de care se leagă cele mai mari speranţe ale americanilor este însă Landon Donovan, decarul formaţiei LA Galaxy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU