22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Baciu a preluat Pandurii

Marius Baciu a preluat Pandurii

Ex-stelistul Marius Baciu (foto) a ajuns la un acord cu Pandurii Târgu Jiu şi va semna pe doi ani cu gruparea gorjeană, având ca obiectiv promovarea în Liga I încă din primul sezon pe banca oltenilor.

 

Numit de curând preşedinte executiv la Pandurii, Eugen Pârvulescu a decis să facă echipă la Târgu Jiu cu tehnicianul Marius Baciu, cei doi lucrând împreună şi la clubul Voinţa Sibiu, echipă care a reuşit să promoveze în Liga a II-a. Baciu a negociat ieri la Târgu Jiu termenii înţelegerii ce se întinde pe o perioadă de doi ani şi are obiectiv promovarea în Liga I încă din primul sezon, a anunţat preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. Fostul stelist s-a simţit onorat de provocarea care i s-a oferit: „Sunt un antrenor tânăr, care îşi doreşte performanţă şi, cu ajutorul celor din jurul meu, cu staff-ul, conducerea, chiar presa, şi, nu în ultimul rând, oamenii şi publicul spectator, îmi propun să readuc echipa acolo unde îi este locul. Vreau să avem obiective mult mai îndrăzneţe".

Marius Baciu a discutat şi componenţa staff-ului tehnic cu care va lucra la Pandurii Târgu Jiu, singura certitudine fiind în prezent unul dintre secunzi, Flavius Boroncoi. Ionuţ Moşteanu şi Florin Bejinariu sunt şi ei în cărţi să completeze staff-ul tehnic, ambii fiind sub contract cu Pandurii. Posturile de antrenor cu portarii şi de preparator fizic sunt, deocamdată, vacante, în prima situaţie urmând a se alege între Dorin Hârsu şi Robert Bălăeţ. „Căutăm şi preparator fizic, român sau străin, dar să fie valoros. Ni l-am dori pe Vilaca, dar discutăm şi cu alţii. Vrem un preparator care a lucrat cu rezultate bune", a declarat preşedintele Eugen Pârvulescu.

 

Reunire pentru
Liga a II-a

 

Şansele ca Pandurii Târgu Jiu să continue în Liga I sunt nule acum, după ce Federaţia Română de Fotbal a trimis aviz negativ la memoriul depus de gruparea gorjeană, în care se solicita Direcţiei Licenţe şi Afilieri din cadrul FRF să verifice situaţia juridică a grupării FCM Târgu Mureş, data la care a obţinut personalitatea juridică şi data de la care acest club a fost afiliat. „Am primit un răspuns din partea FRF, la care ne şi aşteptam, negativ. În adresă ne-au comunicat că FCM Târgu Mureş a continuat activitatea de la Unirea Sânnicolau Mare, care este afiliată din 2004 la FRF. În aceste condiţii, FCM Târgu Mureş ar avea drept să evolueze în prima ligă, dar ne mai luptăm. Mai este Comisia de Apel, TAS-ul. 1% avem dreptate şi ne vom lupta pentru acest procent", a declarat Pârvulescu.

Pandurii se va reuni pe 28 iunie şi va efectua două stagii de pregătire centralizată, unul în ţară, probabil la Băile Herculane, iar altul în străinătate, în Austria, Italia sau Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS