5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGavrilescu şi Kovacs vorbesc limbi diferite

Gavrilescu şi Kovacs vorbesc limbi diferite

Un cotidian ungar titra zilele trecute că Peter Kovacs (foto) va fi noul antrenor al campioanei României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, bazându-se pe o declaraţie a tehnicianului, care în prezent este antrenorul naţionalei Turciei. „M-am înţeles cu Vâlcea, dar ca totul să rămână în picioare, mai am o singură condiţie de îndeplinit: trebuie să-mi reziliez contractul cu federaţia turcă. Pregătirile la Vâlcea ar trebui să înceapă pe 28 iunie, dar pentru că mai am câteva îndatoriri de îndeplinit, probabil că începutul pregătirilor se va decala cu câteva zile", afirma Peter Kovacs pentru site-ul kezi.hu, citat de Prosport.

Ieri-dimineaţă a venit şi răspunsul lui Ioan Gavrilescu. Preşedintele CS Oltchim a punctat faptul că s-a negociat cu ungurul Peter Kovacs, dar nu s-a parafat absolut nimic. „Kovacs a dat o declaraţie pe care eu nu o înţeleg. A spus că s-a înţeles cu noi, că totul este stabilit. Nu este deloc aşa. E drept că am vorbit cu el, e drept că vorbesc zilnic cu el. Nu este nimic sigur, din două motive: în primul rând, Kovacs mai are contract încă un an cu federaţia din Turcia, unde este selecţioner. Are contract până la 30 septembrie 2011. Noi am încercat să-l aducem şi în 2008, dar atunci mai avea trei ani de contract şi nu am reuşit. În al doilea rând, am vorbit în principiu, nu am vorbit despre detalii de contract, despre bani, despre obiective, despre nimic. Cum să fie totul stabilit dacă aceste detalii nu au fost puse la punct? Aşteptăm să vedem dacă îşi rezolvă problema de contract cu federaţia turcă apoi vom mai discuta", a spus oficialul grupării din Râmnicu Vâlcea, pentru Mediafax.

 

Ungurul rămâne în „cărţi“

 

Ioan Gavrilescu a menţionat că Peter Kovacs rămâne prima opţiune pentru preluarea echipei, însă nu va accepta ca acesta să pregătească şi Oltchimul, şi naţionala Turciei. „Rămâne prima noastră opţiune. Nu păcălim pe nimeni numai că există acest impediment. În orice caz, nu vom accepta să fie şi selecţioner, şi antrenor la Oltchim. Kovacs este nu numai selecţioner la echipa mare, este şi la junioare, şi la tineret", a punctat preşedintele CS Oltchim.

Ioan Gavrilescu speră ca odată cu tehnicianul ungur să ajungă la Râmnicu Vâlcea şi handbalista Yeliz Ozel: „Dacă va veni Kovacs sper să o poată convinge şi pe Ozel să semneze cu Oltchim. Rămân la părerea că este una dintre cele mai bune coordonatoare de joc din Europa şi cred că ne-ar putea ajuta mult în ediţia viitoare a Ligii Campionilor".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS