11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBafana Bafana dă lovitura de începere

Bafana Bafana dă lovitura de începere

Cel mai exotic Mondial din istorie începe astăzi, odată cu fluierul de start al partidei de la Johannesburg, Africa de Sud – Mexic, şi continuă spre seară, cu Franţa – Uruguay.

 

30 de zile de fotbal, 32 de echipe, nouă stadioane şi 64 de meciuri. Asta ne va oferi Cupa Mondială din Africa de Sud, care debutează astăzi, de la ora 17.00. Prima partidă a competiţiei se va disputa la Johannesburg, unde reprezentativa ţării gazdă, supranumită „Bafana Bafana", va da piept cu cea mai bună echipă a Americii Centrale, naţionala Mexicului. Pentru a avea un parcurs cât mai bun la CM 2010, sud-africanii s-au pregătit din timp şi l-au adus în funcţia de selecţioner pe celebrul Carlos Alberto Parreira, fost campion mondial cu Brazilia. Tehnicianul a reuşit o serie de 12 meciuri consecutive fără înfrângere, iar Khune, Pienaar, Modise şi ceilalţi jucători ai Africii de Sud au căpătat încredere. „Vom face un Mondial bun, o să vedeţi. Vom aborda meciul cu Mexicul la victorie, la fel cum vom face cu toate partidele pe care le vom disputa", a declarat mijlocaşul Siphiwe Tshabalala.

De partea cealaltă, selecţionerul Mexicului, Javier Aguirre, nici nu concepe ca echipa pe care o pregăteşte să nu debuteze cu o victorie. „Nimeni nu-şi doreşte să înceapă un Mondial cu un meci împotriva gazdelor competiţiei. Nu ne va fi uşor, dar sper să ne impunem, avem o echipă valoroasă", a spus Aguirre.

 

Francezii au meci greu

 

În cel de-al doilea meci al primei zile a Cupei Mondiale, Franţa va juca, de la ora 21.30, împotriva Uruguayului, la Cape Town. Finalista ultimei ediţii a Cupei Mondiale disputate în 2006, Franţa, nu traversează o perioadă fastă, dezamăgind mai ales în ultimul amical, când a fost învinsă de China cu 1-0. În ultimele trei partide, echipa pregătită de contestatul Raymond Domenech nu a reuşit să marcheze, iar în ultimele cinci a primit gol de fiecare dată.

Domenech ştie cât de important este să începi competiţia cu o victorie, mai ales după ce la precedentul turneu final, CE 2008, a debutat cu o remiză contra României (0-0) şi va folosi cu Uruguay, conform cotidianului L’Equipe, o echipă ofensivă. Astfel, „les bleus" vor avea în atac trei jucători, pe Govou, Anelka şi Ribery. Mai mult, doi dintre mijlocaşii pe care selecţionerul Franţei îi va băga în teren din primul minut, Gourcuff şi Malouda, pot ajuta compartimentul ofensiv al echipei.

Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, pregăteşte, la rândul lui, un unsprezece ofensiv, cu trei fundaşi, patru mijlocaşi şi un trio ofensiv format din Suarez şi Diego Forlan, susţinuţi în spate de Gonzalez. Faţă de echipa standard, folosită de Tabarez la ultimul amical cu Israel, ar putea apărea două modificări: Mauricio Victorino în locul lui Andres Scotti, în apărare, şi Egidio Arevalo Rios în locul lui Walter Gargano, la mijloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS