20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVicecampioanele şi-au primit medaliile

Vicecampioanele şi-au primit medaliile

Fotbalistele de la Sporting Craiova au primit ieri din partea AJF Dolj medaliile de argint, aduse de la Federaţie, dar şi diplome de excelenţă.

 

Fotbalistele de la Sporting Craiova au fost ieri convocate la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dolj pentru a primi medaliile de argint, pentru locul doi ocupat în Liga I. Maestru de ceremonii a fost Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj, şi, totodată, preşedinte executiv la echipa Sporting, iar la masa prezidiului s-au mai aflat antrenorul Sorin Pătraşcu, dar şi Marian Pălărie, preşedintele cubului Sporting, omul despre care Neagoe a spus că „s-a implicat enorm şi a dat mulţi bani, mai ales în prima parte a campionatului".

 

„Am supravieţuit din cerşit“

 

Înainte de a le oferi jucătoarelor medaliile primite de la Federaţia Română de Fotbal, dar şi diplome de excelenţă din partea AJF Dolj, Nicu Neagoe a ţinut să puncteze că titlul de vicecampioană este onorant pentru Sporting Craiova, având în vedere că echipa a trăit mai mult din „cerşit": „Pe lângă banii pe care i-a dat FRF pentru transport şi cazare la meciurile din deplasări, bineînţeles în anumite limite, am avut nevoie de fonduri separate, să le oferim fetelor o sumă lunară şi multe alte cheltuieli. Am fost să cerşim la multă lume bani, dar nu ne-a fost ruşine. Ce-i drept, majoritatea ne-au refuzat. În iarnă, când echipa era pe primul loc, am cerut 5.000 de euro la Primăria Craiova, care ne erau suficienţi pentru a câştiga campionatul, dar ni s-a spus că bugetul lor nu suportă această cheltuială. Am primit 10.000 de lei de la Loteria Română, dar tot nu ne-au ajuns, şi acum mai avem datorii la fete şi la firma care ne dă microbuzul pentru deplasări".

 

Cinci jucătoare la loturile naţionale

 

Neagoe a comparat bugetul Craiovei cu cel al echipelor cu care oltencele s-au luptat pentru titlu, FCM Târgu Mureş, noua campioană, şi Clujana Cluj, fosta campioană, clasată pe locul trei în acest sezon: „Cluj şi Târgu Mureş sunt susţinute puternic de autorităţile locale. Fetele din Târgu Mureş au primit buget 5 miliarde de lei vechi de la Consiliul Local, bani din care au putut face cantonamente în Austria şi Grecia. Or, fetele noastre în iarnă nu au putut face pregătire centralizată şi s-au antrenat prin zăpadă, pe stadionul Tineretului".

Emoţionat, antrenorul Sorin Pătraşcu a spus: „Este un moment deosebit din viaţa mea. Am lucrat cu un colectiv extraordinar de fete. Pe teren am pierdut un singur meci, în retur, la Târgu Mureş, am avut un egal, acasă cu Clujana Cluj, încă o înfrângere la «masa verde», deoarece nu am mers în penultima etapă la Cluj, în rest am avut doar victorii în 22 de meciuri şi un golaveraj excelent, 108 goluri marcate şi doar 14 primite. Ne-au despărţit la final doar şase puncte de campioana din Târgu Mureş, dar am terminat în faţa echipei de la Cluj, campioana din ultimii şapte ani. În plus, am dat loturilor naţionale cinci fete: Stanciu, la senioare, Rogojină, Iacoviţă, Moacă şi Tomescu la junioare".

Prima jucătoare premiată a fost Alina Peşu, căpitanul echipei, apoi, rând pe rând, fetele şi-au atârnat la gât medaliile de argint. Când înmâna diplomele, Neagoe făcea câte o caracterizare fetelor prezente: „Bertea, o fată bună de gură, Iacoviţă este capricioasă, Dragomir e fata ce-şi doreşte să devină poliţist, Tomescu e calapanţa pentru că vorbeşte mult, Moacă asigură atmosfera bună din lot, Cojocaru loveşte bine mingea cu ambele picioare. Alina Peşu, Simona Peşu, Georgescu, Popescu sunt arbitre bune".

 

Gemenele golghetere Buză nu au venit

 

Marile absente de la festivitate au fost gemenele Claudia şi Diana Buză, de la Timişoara. Claudia, golgheterul echipei, cu 24 de goluri reuşite, şi sora sa Diana (14 goluri) nu vor mai rămâne la echipă. „Chiar dacă nu sunt prezente aici, trebuie să spun că le-am apreciat pe gemenele Buză şi consider că au avut o contribuţie importantă la ocuparea locului doi. Au avut ele unele nemulţumiri sufleteşti, dar ar fi bine să le păstrăm aici", a spus Neagoe, însă Pătraşcu a menţionat că surorile Buză nu vor rămâne la noua echipă.

Lotul Sporting în sezonul 2009-2010

 

Antrenorul Sorin Pătraşcu s-a bazat în sezonul care tocmai s-a încheiat pe următoarele jucătoare: Florina Bertea (portar) – un gol, Claudia Buză (24 goluri), Diana Buză (14 goluri), Alina Peşu (14 goluri), Cristina Iacoviţă (14 goluri), Andreea Cojocaru (11 goluri), Diana Vâlciu (7 goluri), Ana Maria Stanciu (4 goluri), Lidia Moacă (5 goluri), Manuela Voica (3 goluri), Luciana Dragomir, Andreea Tomescu, Adriana Rogojină, Ionela Voica, Elena Moagă, Elena Goncea, Gabriela Gâtscurt, Irina Neacşu, Ana Maria Georgescu, Mihaela Popescu, Georgiana Pozmac, Mihaela Davidescu, Simona Peşu, Oana Vulpe. Antrenorul cu portarii a fost Alexandru Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII