10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReconstruim Pandurii!

Reconstruim Pandurii!

Principalul finanţator al grupării din Târgu Jiu a anunţat că la club se vor produce modificări importante, iar contractele conducătorilor şi ale jucătorilor vor fi onorate şi condiţionate de revenirea echipei în Liga I.

 

„Reconstruim altceva la Târgu Jiu", a anunţat reprezentantul SNLO, principalul finanţator al clubului Pandurii, Daniel Burlan. Restructurarea clubului a început cu numirea lui Eugen Pârvulescu în funcţia de preşedinte executiv, în timp ce Marin Condescu, cel care a condus clubul Pandurii Târgu Jiu din 2002 şi l-a promovat în Liga I în 2005, va conduce din umbră, din postura de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Revenirea imediată în Liga I este obiectivul noii conduceri administrative şi al jucătorilor dacă nu cumva gruparea gorjeană va continua şi sezonul viitor în prima ligă. Gorjenii încă speră şi încearcă să speculeze chichiţe ale regulamentului în detrimentul nou-promovatei FCM Târgu Mureş. „Noi sperăm, dar până la urmă avem regrete că nu suntem în Liga I prin rezultate. Dacă vom juca în Liga a II-a, obiectivul este promovarea, iar viitoarele contracte ale jucătorilor şi ale conducătorilor vor fi condiţionate de promovare. Nu am discutat nimic despre buget. Deocamdată, aşteptăm finalul deciziilor, divizia B sau A", a mai declarat Daniel Burlan.

 

„Vrem echipă tânără la Pandurii“

 

Pârvulescu îşi va începe efectiv munca la Pandurii Târgu Jiu de luni şi, deşi are mână liberă să organizeze clubul după cum doreşte, nu intenţionează să facă schimbări în organigrama grupării gorjene. „Nu cred că o să umblu în organigramă. Nu intenţionez să aduc pe nimeni, nu m-am gândit la treburile astea", a spus Pârvulescu. În schimb, lotul va suferi restructurări, mai mulţi jucători urmând să plece la echipe din Liga I. „Mai întâi trebuie să facem o evaluare a jucătorilor pentru că e păcat să-i obligi să evolueze în Liga a II-a. Veţi vedea că vor apărea jucători tineri şi vor rămâne în echipă, fiind motivaţi şi de faptul că vom fi obligaţi să evoluăm cu doi fotbalişti sub 21 de ani în liga secundă. E păcat că s-a ajuns aici pentru că sunt condiţii bune pentru performanţă. Vrem să facem la Târgu Jiu o echipă tânără", a spus Pârvulescu. De altfel, Alexandru Păcurar se află pe lista de achiziţii a clubului Steaua Bucureşti, fiind unul dintre favoriţii lui Victor Piţurcă, despre care se vehiculează că va prelua conducerea Stelei din sezonul 2010 – 2011. Păcurar are 119 jocuri în Liga I, unde a marcat 21 de goluri, şi a fost cotat de preşedintele Marin Condescu la 450.000 de euro. Golgheterul echipei Pandurii sezonul trecut, Păcurar nu confirmă însă interesul Stelei. „Nu am vorbit cu nimeni de la Steaua. Nu ştiu ce să mai spun. Trebuie să fiu pus în faţa faptului împlinit ca să vorbesc", a declarat Păcurar.

 

Grecu şi Tremonti, la ceas aniversar

 

Constantin Grecu şi Thiago Tremonti şi-au sărbătorit ieri zilele de naştere, primul împlinind 22 de ani, iar brazilianul – 25 de ani. Dacă Grecu va fi unul dintre oamenii importanţi şi în sezonul viitor, Tremonti s-ar putea despărţi de Pandurii Târgu Jiu în această vară, dorind să se reîntoarcă în Brazilia, pe de o parte, şi, pe de altă parte, în Liga a II-a echipele nu pot alinia decât trei jucători extracomunitari, iar în acest moment există şase în lotul gorjenilor. Tremonti este cotat de transfermarkt.de la suma de 675.000 de euro şi a evoluat 781 de minute în returul sezonului trecut la Pandurii, în tur fiind accidentat. Constantin Grecu valorează, conform aceleiaşi surse, 275.000 de euro şi a jucat în 23 de partide, în zece dintre ele fiind integralist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS