10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, evacuat din cantonament pentru 5.000 de euro?

Mititelu, evacuat din cantonament pentru 5.000 de euro?

Direcţia de Sport Dolj cere evacuarea cantonamentului din Lunca Jiului, din cauza unei datorii neplătite de 5.000 de euro. Toate firmele în care este implicat finanţatorul „U“ Craiova sunt în insolvenţă, faliment sau lichidare. Datoriile către Fisc făcute pe numai trei dintre firmele patronului ar putea acoperi 38.000 de pensii minime.

 

Clubul de fotbal „Universitatea" Craiova este somat de Direcţia de Sport (DS) Dolj să evacueze de urgenţă cantonamentul echipei, din Lunca Jiului, pentru că nu a achitat chiria aferentă pe mai multe luni.

„Societatea care administrează clubul are de plată aproximativ 5.000 de euro. Poate că pentru ei nu înseamnă mare lucru, însă pentru noi înseamnă. Am trimis mai multe notificări prin care solicitam să ni se plătească restanţele, însă nu am primit nici un răspuns. Noi suntem instituţie publică şi nu ne permitem să nu recuperăm banii, pentru că suntem controlaţi de Curtea de Conturi. În consecinţă, pe 18 mai am intentat o acţiune în instanţă şi am solicitat evacuarea imobilului. Primul termen este pe 29 iunie. Vom face, de asemenea, şi o acţiune prin care să cerem şi plata restanţelor", spun reprezentanţii DS Dolj.

Fotbal Club „U" Craiova SA, firmă controlată de familia lui Adrian Mititelu, se află în prezent în insolvenţă.

De cinci ani, Euro Expo SRL Târgu Mureş, furnizor de echipamente sportive, cere în instanţă falimentul clubului de fotbal. În prezent, dosarul se află pe rolul Tribunalului Braşov. Instanţa a acordat termen pe 28 septembrie pentru soluţionarea unei cereri de revizuire şi strămutare a dosarului. Fotbal Club „U" Craiova SA este urmărită de mai mulţi creditori, unul dintre cei mai importanţi fiind Fiscul, către care figurează cu datorii restante de 5,14 milioane de lei (1,22 milioane de euro).

Soluţii pentru bani de pensii

 

Situaţia financiară a finanţatorului clubului, Adrian Mititelu, este foarte complicată. Tututor societăţilor la care acesta este implicat le este cerută insolvenţa. Spre exemplu, la sfârşitul anului trecut, primăria craioveană a cerut în instanţă falimentul societăţilor Cetatea Banilor City şi Western Gate Residence şi a pus sechestru pe două dintre terenurile deţinute de acestea, pentru datorii către bugetul local de aproape 140.000 de euro. Cele două societăţi au împreună datorii către bugetul de stat în valoare de 8,2 milioane de lei (1,95 milioane de euro). Ediţie Specială Popular SRL, cea care are ca domeniu principal de activitate tipărirea ziarelor, a fost băgată în insolvenţă de Fisc. Tribunalul Dolj a decis luna trecută dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Fiscul a cerut insolvenţa şi altei societăţi în care este implicat Adrian Mititelu, şi anume Pomfruct Cercetare SA. Fotbal Club Oltenia SA şi-a cerut singură insolvenţa, în timp ce Cetatea Banilor SA este în lichidare. În aceste condiţii, rămâne un mister de unde ar mai avea patronul bani pentru salariile jucătorilor, deplasări şi noi achiziţii, în afara drepturilor TV încasate de la Ligă. Numai din sumele menţionate mai sus deficitul bugetar al patronului este de 3,17 milioane de euro. Statul ar putea plăti din recuperarea acestor creanţe 38.000 de pensii minime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII