16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Poliţia din Münster, pe vehicule electrice cu două roţi
Poliţia din oraşul german Münster a creat o brigadă specială pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, informează site-ul web.orange.co.uk. Agenţii care fac parte din brigadă au fost dotaţi cu vehicule Segway – vehicule electrice pe două roţi, în care conducătorul stă în picioare, menţinându-şi echilibrul în timpul deplasării. Vehiculele Segway nu pot depăşi viteza de 20 de kilometri pe oră, deci conducătorii lor nu ar avea prea multe şanse de reuşită într-o urmărire de viteză. Cele aflate în dotarea poliţiei au fost echipate cu girofar şi sirenă, pentru ca oricine să vadă (şi să audă) de la distanţă că acela este un vehicul al oamenilor legii. Rolul echipei speciale este acela de a patrula prin parcuri şi de-a lungul pistelor pentru biciclişti, locuri unde maşinile de poliţie nu prea pot să ajungă. Până acum, membrii patrulei speciale au amendat trei persoane aflate în stare de ebrietate şi un biciclist care circula neregulamentar, dar au prins şi un hoţ de buzunare, după ce l-au urmărit pe aleile unui parc.

Dinozauri de vânzare la New York

La New York va fi organizată în curând o licitaţie inedită, în cadrul căreia vor fi scoase la vânzare peste 400 de oase de dinozauri şi vestigii datând din era glaciară. Potrivit site-ului zigonet.com, printre obiectele puse la bătaie se numără un dinte de tyrannosaurus rex şi un craniu de stegodon.
„Cele mai multe dintre vestigii vor ajunge în custodia unor muzee, dar suntem siguri că printre participanţii la licitaţie se vor număra şi colecţionari excentrici“, a explicat un reprezentant al casei Bonhams Auction, organizatorul licitaţiei. Obiectele din era glaciară nu sunt însă pentru orice buzunar. Dacă pentru o piesă importantă a colecţiei doritorii trebuie să scoată din portofel în medie 200.000 de euro, există şi alte vestigii, mai ieftine, ca, de exemplu, o plantă rară provenită din Brazilia, care este evaluată la „doar“ 5.300 de euro.

În drum spre nuntă au făcut praf un Ferrari

Doi tineri însurăţei din Italia au închiriat un Ferrari pentru a-şi face o intrare spectaculoasă la propria nuntă, însă pe drum au scăpat bolidul de sub control şi l-au făcut praf, după ce au intrat cu el într-un stâlp. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, mirele şi mireasa au plătit 600 de euro pentru a se plimba timp de o oră cu Ferrariul, în valoare de peste 150.000 de euro. Numai că, după doar câţiva metri de la punctul de plecare, ginerele, aflat la volan, a scăpat de sub control bolidul (care ajunge la 100 km/h în mai puţin de şase secunde), a derapat şi s-a oprit într-un stâlp de semafor, avariind serios maşina. Tinerii vor fi nevoiţi să plătească măcar parţial costurile reparaţiei, care, potrivit companiei de asigurări, ajung undeva la fabuloasa sumă de 72.500 de euro.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS