16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIoan Gavrilescu începe negocierile

Ioan Gavrilescu începe negocierile

Preşedintele CS Oltchim are de unde alege când vine vorba de viitorul antrenor, cinci nume importante fiind în luate în calcul pentru înlocuirea lui Radu Voina.

 

Conducerea campioanei României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a stabilit lista posibililor antrenori pentru sezonul viitor, oficialii vâlceni urmând să negocieze în perioada următoare cu cinci tehnicieni cunoscuţi. „În viziunea mea, prima opţiune ar fi norvegianca Marit Breivik. Ne-o dorim mult, acum să vedem dacă vom şi reuşi să o aducem. Deocamdată ne-am întins antenele, să vedem ce şi cum. De asemenea, ungurul Peter Covacs este pe lista noastră. Şi în cazul său situaţia este destul de complicată. Se pare că mai are contract cu naţionala Turciei încă un sezon. Următorii pe lista posibilor tehnicieni ai Oltchimului sunt slovenul Tonje Tiselj, daneza Anja Andersen şi ungurul Roth Kalman. Timp pentru discuţii e suficient. Eu îi voi propune lista domnului Constantin Roibu (managerul de la SC Oltchim SRL – n.r.) şi apoi vom începe negocierile. Fetele se reunesc pe 28 iunie, până atunci vom avea un antrenor", a spus preşedintele SC Oltchim, Ioan Gavrilescu, pentru Mediafax.

 

Breivik, principala ţintă

 

Norvegianca Marit Breivik (54 de ani) este principala candidată la preluarea băncii tehnice a Oltchimului, ea îndeplinind toate cerinţele impuse de conducătorii vâlceni. În plus, are un palmares de invidiat. A fost antrenoarea naţionalei feminine a Norvegiei din 1994, are un titlu olimpic la JO de la Beijing 2008 şi un bronz la JO de la Sydney 2000. Acestor două mari succese li se adaugă alte performanţe precum: un titlu mondial la turneul final din Danemarca şi Norvegia, în 1999, trei medalii de argint (1997, 2001 şi 2007), patru titluri europene (CE 1998 din Olanda, CE 2004 din Ungaria, CE 2006 din Suedia şi CE 2008 din Macedonia), două medalii de argint (CE 1996 din Danemarca şi CE 2002 din Danemarca) şi o medalie de bronz (CE 1994 din Germania).

 

Tiselj, opţiune de „avarie“

 

În cazul în care Marit Breivik nu va da curs ofertei formaţiei oltene, Ioan Gavrilescu l-ar prefera pe Tonje Tiselj, dar nu uită că slovenul este destul de dificil şi de pretenţios. Tiselj a fost aproape de Oltchim acum doi ani, se zvonise că deja a semnat un contract cu formaţia vâlceană, dar înţelegerea a căzut fără nici o explicaţie plauzibilă. „Ne înţeleseserăm. Ne-a dus cu vorba două luni, apoi a anunţat că nu mai vine la Oltchim", a recunoscut Gavrilescu.

Următoarea ţintă a vâlcenilor este Peter Covacs, antrenorul naţionalei feminine a Turciei, care de curând a ratat calificarea la Campionatul European, echipa fiind devansată de viitoarele adversare ale României din grupe, Spania şi Serbia. Covacs a mai fost în discuţii cu Oltchim şi după demiterea lui Gheorghe Tadici, dar transferul nu s-a realizat, el semnând cu echipa masculină slovenă Celje Pivovarna.

Şi Anja Andersen (41 de ani) are şansa să pregătească Oltchimul, cartea sa de vizită fiind, de asemenea, interesantă. Este o fostă handbalistă de legendă din Danemarca, a antrenat ultima dată formaţia daneză FCK Copenhaga, grupare care s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare. Anja a mai antrenat şi naţionala Serbiei şi Muntenegrului care a eliminat România dintr-un baraj de calificare la Campionatul European. Anja are în palmares trei Ligi ale Campionilor, toate câştigate cu echipa daneză Slagelse. La Slagelse şi la FCK Copenhaga a avut-o ca elevă şi pe românca Carmen Amariei.

Ultima opţiune a conducătorilor CS Oltchim este Roth Kalman, cunoscut din perioada în care a antrenat actuala campioană a Ungariei, ETO Gyor, grupare cu care a jucat o semifinală de Liga Campionilor în anul 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS