3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Stejarii s-au „antrenat“ cu Ucraina
Echipa naţională de rugbi a României a învins fără probleme, la Botoşani, în faţa a 6.200 de spectatori, reprezentativa Ucrainei cu scorul de 61-7, făcând astfel primul pas din recalificările pentru Cupa Mondială, informează sport365.ro. „Stejarii“ au marcat prin Valentin Ursache (un eseu), Daniel Ianuş (un eseu), Sorin Socol (un eseu), Ştefan Ciuntu (două eseuri), Cătălin Fercu (două eseuri), Stelian Burcea (un eseu), Florin Surugiu (un eseu), Dan Dumbravă (două lovituri de pedeapsă, trei transformări), Florin Vlaicu (două transformări). Pentru Ucraina au punctat Viaceslav Krasylnyk (un eseu) şi Maksym Tyurikov (o transformare).
Următorul meci al României din recalificări va avea loc pe 17 iulie, la Buzău, contra Tunisiei.

Beşiktaş în vrea pe Lucescu
Presa din Turcia a informat că antrenorul Mustafa Denizli a renunţat la conducerea tehnică a echipei Beşiktaş, din motive de sănătate, iar preşedintele grupării din Istanbul, Yildirim Demiroren, l-a contactat deja pe Mircea Lucescu. Denizli şi-a anunţat plecarea de la Beşiktaş într-o conferinţă de presă ce a avut loc vineri seară. În aceeaşi conferinţă de presă, Yildirim Demiroren a spus că va începe negocierile cu şase antrenori. Aceştia sunt, conform presei din Turcia, Lucescu, Bernd Schuster, Luiz Felipe Scolari, Joachim Low, Felix Magath şi Manuel Pellegrini. Jurnaliştii turci susţin că diriguitorii clubului Beşiktaş s-au întrunit pentru a discuta variantele pentru postul de antrenor şi au ajuns la concluzia că Lucescu este cel mai potrivit. După şedinţă, Yildirim Demiroren l-a sunat pe Lucescu, pe care l-a chemat în Turcia. „Il Luce“ i-a răspuns lui Demiroren că mai are un an de contract cu Şahtior Doneţk, însă dacă îşi rezolvă problema despăgubirii, ar putea veni. Cotidianul Hurriyet a precizat că, dacă Mircea Lucescu va da un răspuns negativ, Beşiktaş îi va face o ofertă lui Bernd Schuster. Tehnicianul român a mai antrenat echipa Beşiktaş în perioada 2002-2004.

Încă un succes pentru Dan Petrescu
Kuban Krasnodar, echipa pregătită de tehnicianul român Dan Petrescu, a obţinut o victorie preţioasă în etapa a 13-a a ligii secunde din Rusia, învingând în deplasare, cu 1-0, formaţia Shinnik. Singurul gol al formaţiei Kuban Krasnodar, la care atacantul Gigel Bucur nu a evoluat, fiind suspendat, a fost marcat în minutul 35 de Golovatenko. Pentru Dan Petrescu acesta este al şaselea meci consecutiv fără înfrângere în liga secundă din Rusia. „Bursucul“ a spus că victoria obţinută pe terenul lui Shinnik Yaroslavl este una dintre cele mai dificile reuşite de echipa sa în această stagiune. „A fost un meci greu în faţa unui adversar dificil. Alături de Kamaz, Shinnik mi s-a părut printre cele mai bune echipe din campionat. Nu înţeleg de ce au atât de puţine puncte. Victoria e foarte importantă pentru noi, deşi a trebuit să evoluăm pe un teren extrem de dificil. Jucăm puţin mai bine în deplasare decât acasă“, a spus Petrescu. Kuban ocupă în continuare poziţia a doua în clasamentul din liga a doua rusă, cu 28 de puncte, unul mai puţin decât lidera FC Krasnodar, în timp ce Shinnik e abia pe 11, cu 15 puncte.

Un uzbek arbitrează meciul de deschidere al CM 2010
Arbitrul din Uzbekistan Ravshan Irmatov, care este reprezentantul Confederaţiei Asiatice (AFC), a fost desemnat să conducă meciul de deschidere al Cupei Mondiale, din 11 iunie, de la Johannesburg, dintre Africa de Sud şi Mexic. Arbitru internaţional din 2003, Irmatov este singurul uzbek ce a oficiat vreodată la un turneu final al FIFA, la toate categoriile. El a fost desemnat cel mai bun arbitru din Asia, în 2008 şi 2009. Irmatov a mai arbitrat la ediţii ale Campionatelor Mondiale Under-17 şi Under-20, dar şi la Campionatul Mondial al Cluburilor, din 2008, din Japonia. Altfel, Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) va scoate astăzi la vânzare încă 53.000 de bilete, care vor putea fi cumpărate de la un singur centru din cele 11 deschise în acest scop în Africa de Sud, relatează agenţia EFE. Dintre cele 53.000 de bilete, 15.000 sunt ieftine, cu un preţ de 15 euro bucata, foarte aproape de teren şi nu permit o vizionare perfectă a meciului. Celelalte 38.000 de bilete sunt din categoria „premier“ şi costă între 160 şi 250 de euro, incluzând băuturi răcoritoare, dar fără drept la catering sau loc de parcare.

Benitez o va pregăti pe Inter Milano
Massimo Moratti, preşedintele campioanei Europei, Internazionale Milano, a anunţat că noul antrenor al formaţiei este Rafa Benitez. „Am ales antrenorul, e Rafa Benitez. Decizia mea s-a oprit asupra lui pentru că a câştigat în Europa şi poate s-o facă din nou cu Inter, mai ales că noi asta ne dorim“, a spus conducătorul campioanei en-titre a Italiei. De asemenea, Moratti a precizat că nu se pune problema ca atacantul Diego Milito să plece de la Inter, urmând să rămână la Milano încă un sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS