24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLung, debut de ziua lui

Lung, debut de ziua lui

În meciul amical din Austria, România – Honduras 3-0, de la Universitatea Craiova au jucat: Dănănae (tot meciul) şi Silviu Lung Jr., introdus la finalul partidei (min. 84) în locul lui Lobonţ. Goalkeeperul oltean a împlinit 21 de ani în preziua meciului, iar selecţionerul Răzvan Lucescu i-a făcut probabil cel mai frumos cadou de ziua lui, debutul în naţionala A.
„Mă bucur că am debutat, chiar dacă am jucat numai cinci minute. A fost o senzaţie extraordinară!“, spus Silviu Lung Jr. pentru craiovamaxima.ro.  
Tatăl actualului portar al Ştiinţei, Silviu Lung senior, a spus că fiul său cel mic este mai talentat decât el.
„N-am avut emoţii pentru Silviu. Sper să strângă mai multe selecţii decât mine. Are mai multe calităţi decât mine şi eram sigur că va face faţă fără probleme. Nu vreau să vorbesc mai mult pentru că se va spune că sunt subiectiv, prefer să mă abţin“, a declarat Silviu Lung senior la Sport.ro.
Tot într-un amical a debutat şi Silviu Lung senior în echipa naţională, România – Grecia 3-0 (selecţioner, Ştefan Kovacs), partidă disputată pe 21 martie 1979, pe când goalkeeperul „Craiovei Maxima“ avea 23 de ani neîmpliniţi. El a apărat poarta naţionalei timp de 14 ani, până în iunie 1993, perioadă în care a acumulat 77 de prezenţe, fiind căpitanul tricolorilor în 21 de partide.
Tibi Lung, fiul cel mare al „dinastiei“ Lung, a debutat şi el în echipa naţională mare, în martie 1999, în partida amicală România – Estonia 2-0 (selecţioner, Victor Piţurcă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII