5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Boboc, victorie rapidă

Florin Boboc, victorie rapidă

http:http://www.youtube.com/watch?v=fR9VlkUzpEg
În primul său meci de Arte Marţiale Mixte (MMA), craioveanul l-a învins pe Ionuţ Buiugu, în prima repriză, în cadrul galei de kickboxing găzduită de Casa Studenţilor din Bănie.

Romanian Fighting Challenge (RFC), competiţie K1 de anvergură, s-a bucurat de succes şi la Craiova, la evenimentul desfăşurat sâmbătă seară, în Casa Studenţilor, asistând un număr mare de spectatori, în mare parte cunoscători ai fenomenului.
Gala a cuprins nouă partide şi a debutat cu meciul de copii dintre craioveanul Enzo Mincă (Power Gym), de nouă ani, şi Alexandru Bujor (Târgu Jiu). Mult mai înalt decât adversarul său, Bujor a reuşit să se impună.
Alt craiovean de la Power Gym, Marian Şerban, a încheiat la egalitate confruntarea cu Vladimir Casoinic (Knock Down Timişoara).

Boboc, împins de la spate de public

În fine, al treilea reprezentant al Power Gym Craiova, Florin Boboc, a luptat în singurul meci de Arte Marţiale Mixte (MMA) din cadrul galei şi, încurajat de spectatori, l-a învins pe Ionuţ Buiugu (Piteşti), prin KO, încă din prima repriză. Sportivul craiovean de 25 de ani s-a folosit în primul său meci de MMA de tehnici de la luptele greco-romane, sport pe care l-a practicat cu succes timp de zece ani. „Îmi doream să se termine repede lupta. La un moment dat, când adversarul era peste mine la podea, prima idee care mi-a venit a fost să mă blochez cât mai repede. M-am antrenat foarte mult pentru acest meci, dar s-a văzut că atât eu, care sunt la primul meci de MMA, cât şi adversarul meu nu am avut experienţă. Am avut puţine emoţii înainte de meci, dar când am auzit încurajările publicului mi-au trecut. Craiovenii au fost nemaipomeniţi. Acum voi continua antrenamentele şi voi lupta la K1 şi la MMA“, a spus Boboc, după încheierea meciului cu Buiugu.

Mitu l-a învins pe sârbul Vukovic şi a luat centura

În principalul meci al serii, pentru centura România-Serbia, timişoreanul Adrian Mitu (Knock Down) l-a învins pe sârbul Gojko Vukovic (Ronin Gym), prin KO, şi a oprit centura în România. Sebastian Horeică (Scorpions Iaşi) şi-a luat revanşa în faţa lui Bogdan Stoica (Respect Gym Bucureşti), pe care l-a învins la puncte. Într-un meci anterior, Bogdan Stoica, câştigător al turneului „Se caută un greu“, se impusese luna trecută în faţa lui Horeică, după ce l-a făcut KO în cinci secunde. În celelalte partide, Marian Iordan (Respect Gym Bucureşti) l-a depăşit, prin KO, pe Octavian Catrinoiu, Alexandru Ciolacu (Respect Gym Bacău) l-a învins pe Sorin Vesa (Respect Gym Oradea), Claudiu Bădoi (Respect Gym Bucureşti) a trecut de Ionuţ Gelep (CS Chimia Râmnicu Vâlcea), iar într-o altă confruntare româno-sârbă, Bojan Velickovic l-a învins, prin KO, pe Daniel Banu (Respect Gym Bucureşti).

Eremia: „Polivalenta craioveană poate găzdui o gală puternică“

Invitaţii de onoare ai galei au fost Eduard Irimia (promotor K1 România), Ionuţ „Pitbull“ Atodiresei, care a arbitrat, Mişa Balukov (luptător K1 Serbia), Cezar Gheorghe (cel mai bun arbitru de kickboxing din România).
Eduard Irimia a concluzionat la final: „S-a văzut o dorinţă foarte mare din partea sportivilor. Mi-au plăcut patru meciuri, ale lui Mitu, Iordan, Boboc şi Banu. La Craiova este un public bun şi cred că atunci când se va termina Sala Polivalentă putem aduce o gală aici, care să cuprindă cinci main-eventuri“.
Organizatorii Romanian Fighting Challenge au fost craioveanul Ionuţ Puca (Power Gym), ajutat de colegii din ţară Alin Fălcuşan, Alexandru Amarfei, Alin Panaite. Un rol important în organizarea galei l-au avut sponsorii, care au şi fost premiaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII