7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaike Cioacă şi Alex Vanţă, campioni

Maike Cioacă şi Alex Vanţă, campioni


Cei doi pugilişti craioveni de la Armata, respectiv CFR Marfă IRLU, au câştigat medaliile de aur la Campionatul Naţional de tineret desfăşurat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie.

 

Vineri după-amiază s-a tras cortina peste o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de Box tineret (sportivi născuţi în anii 1992 şi 1993), competiţie găzduită de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu", care a adunat la start 107 sportivi. Craiovenii au oprit acasă două titluri naţionale, o medalie de argint şi trei medalii de bronz. Meciul-vedetă al finalelor a fost cel de la categoria 51 kg, între craiovenii Maike Cioacă (Armata) şi Bogdan Matei (CFR Marfă IRLU). Susţinuţi de colegi, rude şi prieteni, cei doi pugilişti şi-au împărţit pumni fără menajamente, iar câştigător a fost declarat Cioacă, acesta impunându-se cu scorul de 3-2. „Sunt fericit că am câştigat. Rivalitatea este veche şi pot să îl bat pe Matei Bogdan la orice oră vrea el. Am vrut să fiu fair-play, să dau mâna cu el la finalul meciului, dar el m-a înjurat, la fel şi antrenorul lui. Vreau să trec la seniori, să ies campion, apoi să particip la Jocurile Olimpice din 2012", a spus Cioacă.

 

Decizie contestată de „ceferişti“, dar neschimbată

 

Decizia l-a nemulţumit atât pe Bogdan Matei, cât şi pe cei doi antrenori care îl pregătesc, Marcel Sârba şi Ion Dragomir. Aceştia au făcut imediat contestaţie, iar gala a fost întreruptă pentru câteva minute, pentru ca arbitrii şi ceilalţi oficiali ai FR Box să urmărească înregistrarea meciului. Spre supărarea „ceferistului", decizia nu a fost schimbată, acesta rămânând cu medalia de argint. La final, Constantin Cucu, antrenorul lui Cioacă, a declarat: „Meciul dintre cei doi cred că a fost cel mai electrizant, între doi sportivi foarte bine pregătiţi, ambii componenţi ai lotului naţional. Cioacă şi-a dovedit încă o dată valoarea şi inteligenţa, pentru că, într-o competiţie unde sunt doi sportivi valoroşi, cel mai inteligent şi care are prezenţă de spirit câştigă. Maike a condus mai bine tactic meciul, a atacat în prima repriză, după care deja avea scorul de 4-1, apoi, în următoarele reprize, a făcut un box de uzură. Sperăm să găsim bani la prieteni, la sponsori, pentru a-i da acestui copil un premiu, pentru că merită toţi banii din lume". Cât despre nemulţumirile tehnicienilor de la CFR Marfă IRLU, Cucu a precizat: „Întotdeauna când cei de la CFR Marfă IRLU pierd în faţa mea şi a unui sportiv de la Armata sunt nemulţumiţi. De exemplu, eu, ieri (joi – n.r.), am avut un sportiv, Bogdan Tenoşanu, care a boxat cu Matei Bogdan şi nu am făcut caz când s-a dat decizia. Cel mai bun învinge".

De partea cealaltă, antrenorul Ion Dragomir a punctat: „Suntem foarte supăraţi. La contestaţie ni s-a spus că dacă se schimbă decizia, toţi arbitri vor fi sancţionaţi. Decât să fie traşi la răspundere că au greşit au preferat să-l lase pe Cioacă învingător. Ei dau vina pe desincronizare când au punctat. Cred că au fost părtinitori".

În afară de aurul cucerit de Cioacă, Armata a mai luat două medalii, ambele de bronz, prin Bogdan Tenoşanu, tot la 51 kg, şi Irinel Olaru (64 kg).

Clubul CFR Marfă IRLU Craiova a obţinut un titlu naţional scontat, prin Alexandru Vanţă, care l-a învins în finala categoriei 75 kg pe Alexandru Răducanu, de la Metrorex Bucureşti. Vanţă are dublă legitimare cu Dinamo Bucureşti. „Vanţă a avut patru meciuri, le-a câştigat pe toate, iar acum este în febra examenului de bacalaureat. Este elev la Grupul Şcolar «Charles Laugier» din Craiova, dar va susţine bacul la Slatina, într-o sesiune specială pentru sportivii de performanţă", a mai spus antrenorul Dragomir.

 

Aur pentru Salan, Hău şi Ilinescu

 

Într-un alt duel oltean, în finala de la +91 kg, Cosmin Ilinescu (Râmnicu Vâlcea) l-a învins pe Vasile Sichitiu (Târgu Jiu).

Al patrulea titlu pentru boxul din Oltenia a fost obţinut de Marius Salan (Minerul Mătăsari), la 64 kg, gorjeanul învingându-l în finală pe Ciprian Florea (Dinamo Bucureşti).

Încă un oltean medaliat cu aur este severineanul Georginel Hău (Dinamo Bucureşti), la categoria 81 kg, care l-a învins în finală pe Alexandru Burada (Brăila). CSM Craiova a obţinut o singură medalie, de bronz, prin Costel Pascu, la categoria 54 kg. Şi clubul Aluminiu Slatina a plecat acasă cu o medalie de bronz, cucerită de Daniel Mihalache, la categoria 51 kg.

Evenimentul a fost organizat de Fănel Trandafir, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Dolj, în colaborare cu sponsorii. Deşi oficialii anunţaseră prezenţa la competiţie a lui Leonard Doroftei şi a lui Rudel Obreja, nici unul nu a mai ajuns în Sala Sporturilor. În schimb, a onorat invitaţia primită fostul campion Francisc Vaştag, sosit în Bănie în primele zile de desfăşurare a CN de tineret.

Campionii celorlalte categorii

Câştigătorii finalelor sunt: Ştefan Caslarov (48 kg, Arad) l-a învins în finală pe Andrei Logoş (Sighet), Alexandru Marin (54 kg, CFR Iaşi) l-a învins în finală pe Marin Paraschiv (Ploieşti), Ionuţ Băluţă (57 kg, Năvodari) l-a învins în finală pe Mihai Oprea (Farul Constanţa), Mirel Jitaru (91 kg, Bacău) l-a învins în finală pe Rareş Dragomir (Linca Box Club Alba Iulia), Alexandru Cuciureanu (60 kg, CSM Brăila) l-a învins în finală pe Dorel Motocan (Arad), Nicuşor Tablă (69 kg, Dinamo Bucureşti) l-a învins în finală pe Ion Boboc (Voinţa Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS