10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Honduras la rând

„Scaunul“ lui Lucescu Junior se poate clătina şi mai mult în cazul în care naţionala nu se impune în această seară în faţa unei reprezentative aparent modeste, dar care s-a calificat la Mondialul din Africa de Sud.

 

Naţionala României dispută ultimul meci de pregătire din stagiul acestui sfârşit de sezon. Adversara „tricolorilor" de astăzi va fi reprezentativa Hondurasului, calificată însă la Cupa Mondială după ce a obţinut acest drept în preliminariile din zona CONCACAF (America Centrală).

Băieţii lui Răzvan Lucescu vin după două înfrângeri la rând, catalogate de toată lumea drept ruşinoase, cu Ucraina (2-3) şi cu Macedonia (0-1), şi au şansa astăzi să demonstreze că ne putem baza pe ei în preliminariile Campionatului European din 2012.

De data aceasta, în primul unsprezece al României nu va mai apărea căpitanul Cristian Chivu, care a părăsit cantonamentul de la Egg am Faakerse (Austria) şi a plecat în vacanţă după ce a acuzat şi o uşoară accidentare. Pe lângă Chivu, faţă de lotul convocat iniţial, au mai plecat Maftei şi Roman, ambii accidentaţi.

Selecţionerului Lucescu îi va fi greu să alcătuiască o formaţie de start, în condiţiile în care nici unul dintre jucătorii folosiţi cu Ucraina şi Macedonia nu a dat un randament satisfăcător.

O formaţie de început a României ar putea fi următoarea: Pantilimon – Dănănae, Tamaş, Chivu, Raţ – Tănase, Rădoi, Ghioane, Cociş – D. Niculae, Bilaşco.

 

Răzvan nu are ce să-şi reproşeze

 

Deşi a fost criticat de toată presa şi de majoritatea oamenilor de fotbal din România după eşecurile din mandatul său, majoritatea în meciuri amicale, selecţionerul Răzvan Lucescu nu are ce să-şi reproşeze.

„Nu am lucruri pe care să mi le reproşez! Când ai făcut o greşeală, înveţi din ea, încerci să n-o repeţi şi să nu te mai gândeşti la ce a fost. Învingătorii, oamenii de succes, ştiu să treacă repede peste greşeli, peste eşecuri, de aceea şi sunt oameni de succes. Dacă vrei cu adevărat ceva, dacă eşti concentrat sută la sută, de cele mai multe ori reuşeşti ce
ţi-ai propus", a spus Lucescu pentru Eurosport.

Selecţionerul Hondurasului, Reinaldo Rueda, care vine după o remiză cu Azerbaidjan (0-0), are gânduri mari înaintea meciului cu România: „Suntem pe un drum bun. În fiecare zi încercăm să progresăm. Echipa arată din ce în ce mai bine, avem alternative pe toate posturile. Îmi place ceea ce văd. Urmează acum meciul cu România, vrem să jucăm bine şi sperăm că norocul e de partea noastră, nu cum a fost cu Azerbaidjan. Nu e de ajuns să nu iei gol. Trebuie să şi înscrii. Vom încerca să îmbunătăţim acest aspect. Caracteristicile adversarilor pe care îi întâlnim în această perioadă de verificare sunt similare cu cele ale echipelor cu care ne vom confrunta la Cupa Mondială din Africa de Sud", a spus Rueda.

Meciul amical dintre Honduras şi România va avea loc sâmbătă, de la ora 20.30, în localitatea austriacă St. Veit an der Glan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII