7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii îi mai sperie doar pe suporteri

Tricolorii îi mai sperie doar pe suporteri

Dintr-o formaţie de temut, naţionala României a ajuns ciuca bătăilor, iar selecţionerul Răzvan Lucescu nu pare să ştie ce trebuie să facă pentru a îndrepta situaţia.

 

Reprezentativa de fotbal a României a pierdut al treilea meci amical disputat în acest an, fiind învinsă miercuri seară, cu scorul de 1-0, de selecţionata Macedoniei, într-o partidă disputată în localitatea austriacă Villach. Selecţionerul Răzvan Lucescu a utilizat în această partidă următorii jucători: Pantilimon – Dănănae, Tamaş (D. Goian ‘46), Chivu, Raţ – Tănase (Ghioane ‘52), Rădoi, Cociş, Deac (An. Cristea ‘68) – Mazilu (N. Dică ‘46), D. Niculae (Bilaşco ‘62).

Pentru România este al treilea eşec în meciurile amicale disputate în acest an, după 0-2 cu Israel (3 martie, la Timişoara) şi 2-3 cu Ucraina (sâmbătă, la Lvov).

Selecţionata pregătită de Răzvan Lucescu va disputa altă partidă amicală, sâmbătă, tot în Austria, în compania reprezentativei Hondurasului. Înainte de debutul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, România mai are programat un meci de pregătire, pe 11 august, cu Turcia.

 

Lucescu Jr.: Orice aş face, nu ne iese nimic

 

Selecţionerul Răzvan Lucescu s-a arătat foarte dezamăgit de înfrângere şi a încercat să găsească tot felul de explicaţii. Tehnicianul tricolorilor pare să nu ştie deocamdată ce trebuie să facă pentru ca prima noastră reprezentativă să joace fotbal, recunoscând că aceasta nu mai sperie pe nimeni. „Văd că orice am încerca să facem nu ne iese deloc. Sunt foarte dezamăgit de rezultat, dar nu avem ce să facem decât să trecem peste ruşinea acestei înfrângeri. Timp de 75 de minute, Macedonia a fost în terenul propriu, fără şut la poartă, asta spune mult, nu? De partea cealaltă, noi am avut o sumedenie de ocazii şi de ratări de toate felurile. Am încercat prea repede să facem totul, fără luciditate. De aici, o precipitare care a dus la acest rezultat. Această precipitare este rezultatul disperării băieţilor de a scoate un rezultat bun. Acasă ne vom linişti şi vom vedea ce e de făcut ca să evităm să repetăm asta. Pentru moment, realitatea este că nu mai speriem pe nimeni. Orice aş face, nu ne iese nimic", a spus Lucescu Jr.

 

Lupescu: Sprijin în continuare selecţionerul

 

Într-o declaraţie acordată postului de televiziune sport.ro, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a spus că selecţionerul Răzvan Lucescu va fi susţinut în continuare şi că este important ca până la debutul campaniei de calificare la Campionatul European din 2012 să se cunoască exact care va fi componenţa lotului naţionalei. „Trebuie să găsim alte soluţii pentru îmbunătăţirea jocului. Nu cred că a fost vorba despre o atmosferă de vacanţă, pentru că, la antrenamente, de la Răduţ până la Chivu, toţi jucătorii s-au concentrat sută la sută. Eu îl sprijin în continuare pe Lucescu, nu avem o problemă de antrenor. Important este ca atunci când va începe campania de calificare să ştim exact care este lotul. Vor mai veni şi alţi jucători care să completeze lotul, mă refer la Săpunaru sau Marica. Trebuie să fim optimişti, chiar dacă am înregistrat mai multe înfrângeri. Cred că la primul meci din preliminarii, cu Albania, altfel vor sta lucrurile", a spus Lupescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS