11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Sabău sau Gane?

Finanţatorul Ştiinţei caută încă antrenor, în cărţi aflându-se mai multe nume, printre care Ovidiu Sabău, fost la Timişoara, şi Jerry Gane, fostul secund al lui Napoli. Reghecampf a semnat ieri cu Gloria Bistriţa.

 

Telenovela numirii unui nou antrenor la Universitatea – al şaptelea într-un an – ar putea sfârşi la mijlocul săptămânii viitoare. Finanţatorul Craiovei a anunţat că până pe 10 iunie va stabili staff-ul tehnic al alb-albaştrilor pentru noul sezon fotbalistic şi, după toate probabilităţile, şi noul preşedinte al clubului.

Aflat într-un fel de „silenzio stampa", locvacele Adrian Mititelu nu mai dă toată ziua şi la toate posturile declaraţii despre proiectele viitoare, iar pe site-ul clubului nu sunt postate negocierile purtate cu antrenorii pe care intenţionează să-i aducă la Universitatea. Wotte pretinde că i-a expirat suspendarea şi că este în continuare antrenorul principal al Universităţii, olandezul anunţând că va reveni la Craiova pentru a continua munca începută în iarnă: „Aştept cu interes să lucrez din nou cu aceşti jucători talentaţi pe care îi are echipa şi sper ca, împreună cu alţi patru jucători experimentaţi, să reuşesc să pun pe picioare o echipă foarte bună". Alt străin, portughezul Conceicao, care a stat câteva zile prin Bănie la invitaţia impresarului Marcel Popescu, a discutat cu Mititelu, dar acesta nu i-a făcut nici o ofertă. De altfel, după scandalul cu Wotte de la meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, Mititelu s-a exprimat şi public că s-a săturat de antrenorii străini.

 

Reghe nu l-a mai
aşteptat pe Mititelu

 

Pe lista lui Mititelu figurează destul de multe nume de antrenori români, iar surse din anturajul clubului susţin că „bătalia" de ultima oră s-ar da între Ovidiu Sabău, fost antrenor principal la FC Timişoara, şi Jerry Gane, fostul secund al lui Nicolo Napoli în 2009. Sabău are marele avantaj că este un antrenor cu experienţă, are licenţa PRO, dar este scump pentru bugetul critic al Craiovei. Jerry, cu o experienţă inferioară lui Sabău, are însă avantajul că ştie bine lotul alb-albaştrilor, are deja o experienţă pe banca tehnică a Universităţii, este… oltean de-al nostru şi vrea să revină la Universitatea. Gane nu are însă licenţă PRO pentru Liga I, dar în această variantă ar putea fi nominalizat în staff-ul tehnic Nae Ungureanu sau Nicolae Zamfir, aceştia având licenţa PRO pentru Liga I. De altfel, Ungureanu a fost în staff-ul clubului pentru o scurtă perioadă şi în ediţia 2009/2010, iar antrenorul emerit Nicolae Zamfir a dat o mână de ajutor celor de la Pandurii când Neagoe nu avea licenţă PRO. Totodată, nici varianta Emil Săndoi nu a fost abandonată de Mititelu.

Fostul manager sportiv al Universităţii, Reghecampf, a semnat ieri după-amiază cu Gloria Bistriţa. „Am aşteptat foarte mult un răspuns de la finanţatorul Mititelu, dar acesta a avut foarte multe probleme de rezolvat, situaţie în care astăzi (ieri – n.r.) soţul meu, Laurenţiu, a semnat cu Gloria. Nu am forţat mâna nimănui, dar nu am mai putut aştepta şi i-am explicat asta lui Adrian Mititelu, adică faptul că a trecut mult prea mult…. Am rămas însă în relaţii foarte bune cu Universitatea, cu Adrian Mititelu", a explicat aseară Ana-Maria Prodan, soţia lui Reghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII