8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Boboc, gata de luptă

Florin Boboc, gata de luptă

Luptătorul craiovean va disputa singurul meci de MMA (Arte Marţiale Mixte) programat în cadrul competiţiei de K1 care va avea loc mâine, la Casa Studenţilor din Bănie.

 

Craiova va găzdui mâine o competiţie de K1 de anvergură. Evenimentul Romanian Fighting Challenge (RFC), ajuns la ediţia a opta, se va desfăşura la Casa Studenţilor, cu începere de la ora 21.00, iar costul unui bilet de intrare este de 30 de lei.

Gala cuprinde un meci MMA (Arte Marţiale Mixte) şi zece meciuri de Kick Boxing şi Thai Boxing, şase pentru profesionişti şi patru pentru debutanţi. Singurul meci de Arte Marţiale Mixte al serii îi va pune faţă în faţă pe craioveanul Florin Boboc, participant în premieră la un meci de MMA, şi pe Ionuţ Buigu, la categoria grea. „Adversarul să se ferească de directele mele şi de lupta la sol. M-am pregătit bine şi vreau să arăt că pot ajunge la cel mai înalt nivel", a spus optimist Florin Boboc, care s-a antrenat pentru acest meci cu David Simonel (tehnici de braţe) şi Petre Banciu (luptă la sol).

Sportivul oltean de 25 de ani a mai avut luna trecută un meci de K1, la Herculane, pe care l-a câştigat. Boboc practică lupte greco-romane de la vârsta de zece ani, trecându-şi în palmares numeroase titluri naţionale. Pe lângă acestea, a câştigat două turnee internaţionale şi a participat la competiţii internaţionale de anvergură.

 

Iftimoaie şi Atodiresei au confirmat prezenţa

 

Tot în cadrul galei se va desfăşura meciul profesionist de centură România – Serbia dintre Adrian Mitu şi Gojko Vukovic, dar şi revanşa turneului „Se caută un greu", dintre Bogdan Stoica (CS Respect Gym Bucureşti) şi Sebastian Horeică, partenerul de antrenament al lui Cătălin Moroşanu.

De la clubul craiovean Power Gym vor mai urca în ring Marian Şerban (70 kilograme), dar şi micuţul Enzo Mincă (nouă ani). Organizatorul local al galei, Ionuţ Puca (Power Gym), promotor RFC K1 Rules Oltenia, a dezvăluit câţiva dintre invitaţii de onoare ai galei: Ionuţ Iftimoaie, Ionuţ Atodiresei, Mihăiţă Golescu (luptători K1), Eduard Eremia (promotor Europa), Misa Balukov (luptător K1 Serbia), Cezar Gheorghe (cel mai bun arbitru de Kick Boxing din România). Nu ne-a fost deloc uşor să organizăm acest eveniment, mai ales ca şi costuri, dar sperăm să fie un succes, iar craiovenii participanţi să se impună. Evenimentele RFC au ca scop promovarea tinerilor sportivi, dar şi promovarea artelor marţiale şi a sporturilor de ring în spiritul competiţiei şi a fair play-ului", a spus Ionuţ Puca.

Evenimentul va fi urmat de un „after party" la care vor participa organizatorii, partenerii, invitaţii speciali, sportivii, animatoarele, arbitrii etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU