14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBellu şi Bitang sunt optimişti

Bellu şi Bitang sunt optimişti

Deşi nu există decât un „gentleman’s agreement" cu federaţia, Octavian Bellu şi Mariana Bitang susţin că gimnastica românească are potenţial în continuare, chiar dacă rezultatele din ultimii ani nu au fost pe măsura aşteptărilor. „România are potenţial în ceea ce priveşte gimnastica şi cred că acceptarea de a reveni la lotul feminin este un gest de normalitate", a afirmat Bellu, la Antena 3. „Este vorba de o continuare a activităţii întrerupte în 2005 din motive mai mult sau mai puţin subiective. Noi ne-am alăturat unui colectiv existent la Deva, nu am îndepărtat pe nimeni. Nu vreau să îmi închipui că noi am fost cauza renunţării lui Nicolae Forminte. Noi am dorit doar să aducem o completare, prin experienţa şi expertiza noastră", a mai spus Octavian Bellu, care este şi directorul Academiei Olimpice de Excelenţă. „Am răspuns pozitiv unei propuneri venite într-un moment în care lotul olimpic feminin trece printr-o perioadă oarecum tulbure. Dorim să punem şi noi umărul pentru ca gimnastica românească să fie din nou acolo unde trebuie", a completat Mariana Bitang, în prezent consilier de stat pe lângă Administraţia Prezidenţială.

Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică din decembrie 2005, a renunţat să mai facă parte din staff-ul tehnic, după ce Comitetul Executiv al FR de Gimnastică a numit un nou colectiv coordonator format din Octavian Bellu, Mariana Bitang şi Anca Grigoraş.

 

Forminte se simte nedreptăţit

 

Antrenorul demisionar Nicolae Forminte a spus, într-un cadrul organizat, că i s-a făcut o mare nedreptate. „Nu există nici o antipatie faţă de Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Sunt ultimul care aş putea contesta meritele lor, mai ales că şi eu m-am aflat o lungă perioadă în colectivul lor tehnic. La cum am preluat eu echipa, trebuia să fii jumătate inconştient ştiind ce se aşteaptă de la tine. Consider că mi s-a făcut o mare nedreptate. Recunosc însă că sunt orgolios, mândru, demn, dar fără aceste atribuţii nu ai dreptul să îmbraci tricoul naţional. Orice om face compromisuri cu demnitatea lui, însă până la un punct", a spus Forminte, conform Mediafax. „Dacă sunt cu adevărat dorit, există căi de comunicare pentru o discuţie, pentru a putea continua colaborarea. Dacă nu se va găsi modalitatea de a mă convinge să continui, atunci voi rămâne demisionar. Singura care m-a contactat până acum a fost Mariana Bitang şi am mai primit un e-mail de la Anca Grigoraş. Oricum, la obligaţiile familiale pe care le am nu pot sta la CS Farul pe zece milioane de lei", a adăugat Forminte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS