12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO vară furtunoasă

O vară furtunoasă

După ce sezonul trecut „a reuşit“ cel mai prost an competiţional din era Mititelu, în vara aceasta, Universitatea va trebui să fie restructurată complet. Cine nu vede acest lucru ori n-are nici o treabă cu fotbalul, ori este bătut în cap.

Aflată în faţa celei mai grele încercări de până acum, Ştiinţa trebuie să tragă ponoasele unui management dezastruos. Acest mod de a face „fotbal“ a dus echipa în situaţia de a pierde nu numai din forţa fotbalistică, existentă pe vremea lui Napoli, ci şi din brandul care, în alte vremuri, inspira încrederea necesară pentru a aduce în Bănie valori şi nu oameni de umplutură.

Dacă mai punem şi zvonurile care îl dau pe finanţator aproape falit, atunci încercarea pe care o să trebuiască să o treacă echipa pentru a putea ridica din nou capul plecat de atâta timp o să fie una imensă.

Personal, cum probabil mulţi dintre fanii Universităţii au făcut în ultimul campionat, mi-am imaginat o strategie pentru anul viitor. Şi cum Mititelu nu dă nici un semn că ar fi dispus să lase echipa pe mâinile unui finanţator mai capabil (atât financiar, cât şi profesional), precum Gică Popescu, iar despre venirea unui asociat în club nu poate fi vorba, din start au existat dificultăţi în conceperea unui plan de bătaie.

În momentul în care vrei să faci o trupă competitivă, finanţatorul trebuie retras în umbră. În Bănie nu trebuie să se mai ştie că Mititelu este patronul Universităţii, fiindcă acest lucru ne-a produs mai mult rău decât bine.

Echipei îi trebuie un preşedinte de club abil, care să aibă atât relaţiile necesare pentru a atrage oameni de fotbal la Ştiinţa, cât şi inteligenţa pentru a face pace cu federalii şi autorităţile din Craiova.

În opinia mea, Marcel Popescu ar fi omul ideal pentru a conduce din punct de vedere administrativ acest club. El, alături de Corneliu Stroe şi de Ilie Balaci, ar aduce liniştea necesară pe toate planurile.

În privinţa conducerii tehnice, Piţurcă ar fi fost perfect. Cum fostul selecţioner pare tentat, din cauza lipsei de lichidităţi existente la Universitatea, să accepte oferta Stelei, atunci va trebui să ne reorientăm. Sabău, Pustai sau Stoichiţă par variante foarte bune. Personal, aş încerca însă varianta Craioveanu, pentru că ar aduce şi împăcarea cu suporterii, iar asupra experienţei fotbalistice a lui Gică nu poate exista vreun dubiu.

În ceea ce priveşte echipa, remanierea trebuie să se producă atât la lotul mare, cât şi la Primăvara. Nu trebuie să mai ţinem nonvalori, iar echipa trebuie întărită bine de tot.

Esenţial la ora actuală cred că este să nu-l pierdem pe Iliev. După, urmează întărirea posturilor de fundaş stânga, închizător, coordonator şi atacant. Ne trebuie titulari, şi nu alţi jucători de umplutură sau de perspectivă. Cardoso, Dorel Stoica, Tibi Bălan şi Mansour ar fi aleşii mei. Nu trebuie excluse nici variantele unor împrumuturi sau eventualitatea unor fotbalişti luaţi în coproprietate.

Cât despre lingăii casei, indiferent de statutul din şi de pe lângă club, i-aş demite pe toţi pentru incompetenţă crasă. Fiindcă doar la capitolul acesta au excelat atâta timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII