17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRada şi Pleaşcă, trimişi acasă

Rada şi Pleaşcă, trimişi acasă

„Priorităţile“ lui Marin Condescu pentru noua echipă a pandurilor, Ionuţ Rada şi Marian Pleaşcă, au fost excluşi din lotul echipei secunde, Pandurii II, de către preşedintele Marin Golea, „ca să se odihnească“.

 

Pandurii II, echipa care trebuia să formeze şi să furnizeze tinere talente pentru Pandurii I, le pune beţe în roate jucătorilor de perspectivă. Marian Pleaşcă şi Ionuţ Rada, ambii internaţionali ai României, au fost trimişi forţat în vacanţă de preşedintele echipei secunde Pandurii II, Marin Golea, în loc să pregătească derbiul seriei C5 din Liga a III-a cu ACU Arad, programat vineri la Târgu Jiu. Motivul este pueril: cei doi nu i-au cerut voie lui Golea să facă deplasarea cu echipa mare Pandurii Târgu Jiu la Alba Iulia, în ultima etapă a sezonului 2009-2010 din Liga I ?! „Conducerea ne-a trimis în vacanţă, nu mai facem antrenamente cu Pandurii II", a spus unul dintre jucători. Văzuţi de preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, ca nişte certitudini pentru viitorul sezon, în condiţiile în care Pandurii Târgu Jiu va evolua în Liga a II-a şi va fi obligată să folosească pe toată durata jocului doi jucători sub 21 de ani, este inexplicabil cum sunt trataţi Pleaşcă şi Rada, ambii de 20 de ani, la echipa secundă. Preşedintele-sindicalist de la Pandurii II, Marin Golea, susţine că i-a trimis acasă pe Rada şi Pleaşcă pentru a se odihni: „Pleaşcă şi Rada sunt jucători care au confirmat, sunt în lotul echipei mari şi nu trebuie să-şi mai demonstreze valoarea. Lotul echipei secunde este mare, sunt jucători bine plătiţi şi trebuie să joace. Ce rost are să se mai antreneze cu noi, ei trebuie să se odihnească! Am jucători de aceeaşi valoare care trebuie să confirme. Nu am nici o treabă cu copiii".

 

Cardoso şi Stanca doriţi de Dinamo

 

Pandurii are în prezent şase jucători extracomunitari în lot, Kamara, Martinovic, Vranjes, Tremonti, Basara şi Cardoso, dar numai trei pot evolua în viitorul sezon de Liga a II-a. Gorjenii intenţionează să-i păstreze în lot doar pe Martinovic şi Cardoso, restul urmând să fie puşi pe lista de transferuri. Thiago Tremonti şi-a exprimat dorinţa să se întoarcă în campionatul Braziliei, iar situaţia celorlalţi este incertă. Este posibil ca şi brazilianul Cardoso să părăsească gruparea gorjeană, Dinamo fiind interesată de transferarea lui. Şi Răzvan Stanca ar putea ajunge în Ştefan cel Mare, însă şi Rapidul se interesează de serviciile goal-keeper-ului. Stanca a primit acceptul preşedintelui clubului Pandurii, Condescu, de a pleca la o echipă din Liga I şi nu pare să ducă lipsă de oferte. Acesta a mai fost dorit la Dinamo în urmă cu doi ani, dar atunci a refuzat, preferând să vină la Pandurii, o echipă unde avea mai multe şanse să joace. Acum Stanca nu ar mai da cu piciorul unei asemenea şanse: „Nu m-a sunat nimeni până acum. Am mai refuzat Dinamo în trecut, dar acum n-aş mai refuza. Totuşi, nu cred că o să ajung acolo".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS