11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicolae Forminte a demisionat

Nicolae Forminte a demisionat

Antrenorul lotului feminin de gimnastică a României, Nicolae Forminte, şi-a dat demisia de la conducerea echipei, fiind deranjat că federaţia de specialitate a solicitat sprijinul lui Octavian Belu şi al Marianei Bitang pentru Olimpiada din 2012. Nicolae Forminte a lăsat să se înţeleagă faptul că Adrian Stoica, preşedintele FR de Gimnastică, a făcut totul premeditat, ştiind că el nu va accepta colaborarea cu foştii antrenori ai lotului naţional. „Am hotărât să renunţ la funcţia de antrenor-coordonator şi să mă despart de lotul de la Deva. Am luat această decizie ţinând cont de faptul că în proiectele pentru pregătirea echipei, în vederea JO de la Londra 2012, nu îmi găsesc locul. Atâta timp cât federaţia a solicitat sprijinul domnului Octavian Belu şi doamnei Mariana Bitang, consider că nu se mai are încredere în mine şi că locul meu nu mai e aici. Plec cu satisfacţia că las nişte copii buni, cu potenţial, şi mai ales că lotul se află într-o situaţie mult mai bună decât atunci când l-am preluat", a afirmat Forminte, pentru Prosport.

Nicolae Forminte a preluat lotul feminin de gimnastică în 2005, când l-a înlocuit pe Octavian Belu, care şi-a dat demisia din funcţia de antrenor al lotului.

 

Bellu şi Bitang vor răspunde de lotul feminin

 

În urma acestei schimbări, preşedintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica, a spus că s-a decis ca lotul feminin să fie coordonat de Octavian Bellu, Mariana Bitang şi directorul tehnic Anca Grigoraş. „Ideea de bază este că intenţia federaţiei a fost de a corecta nişte lucruri care nu mergeau la lotul feminin, cel puţin la ultimele trei competiţii majore. Concluzia noastră a fost ca la JO să reuşim să facem o figură cât mai frumoasă şi de aceea am considerat corect să ne adunăm toate forţele. Nu a spus nimeni că îl dă afară pe antrenorul coordonator Nicolae Forminte. Anunţul lui reprezintă o decizie personală. Atât Octavian Bellu, cât şi Mariana Bitang au fost de acord să vină mai aproape, să ajute, şi nu văd nici o vină în asta. În urma şedinţei Comitetului Executiv, noul colectiv coordonator al lotuluui feminin al României este format din Octavian Bellu, Mariana Bitang şi directorul tehnic Anca Grigoraş", a punctat Adrian Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU