14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMark Wotte: Am dat bani unor oameni de la club

Mark Wotte: Am dat bani unor oameni de la club

Antrenorul olandez susţine că după câteva luni a aflat că Universitatea se confruntă cu dificultăţi financiare şi a dat bani unor oameni de la club, iar acum îşi aşteaptă salariul. Wotte se consideră încă antrenorul principal al Ştiinţei şi spune că va reveni la club. 

 

– Aţi plecat din Craiova cu gustul amar al unei experienţe eşuate cu Universitatea. Sunteţi suspendat din funcţia de antrenor principal şi, dacă este reală informaţia, aţi dat în judecată clubul din Bănie. Pentru ce?

– Nu cred că am suferit un eşec. Eu sunt de părere că am făcut un lucru bun la echipă, construind una nouă, după ce şapte jucători experimentaţi au părăsit clubul în iarnă. Deci, am avut nevoie de mai mult timp pentru a crea o echipă foarte bună. De altfel, am avut cinci victorii şi un egal, obţinând 16 puncte după 11 meciuri, suficiente pentru a rămâne în prima Ligă şi pentru a avea o bază bună pentru o echipă şi mai bună în sezonul viitor. Apoi am pierdut două meciuri acasă, însă împotriva echipei Unirea Urziceni nu au jucat Lung, Iliev, Dilevski, Dănănae şi Florin Costea, adică aproximativ jumătate dintre cei mai buni jucători ai noştri, cei care reprezentau „coloana vertebrală" a echipei.

 

„Incidentele dinaintea meciului cu Internaţional nu sunt adevărate“

 

– Toată povestea cu îndepărtarea („suspendarea") dumneavoastră de la Universitatea Craiova a pornit de la meciul Universitatea – Internaţional Curtea de Argeş 1-3. Finanţatorul Mititelu a afirmat că în noaptea premergătoare meciului v-aţi distrat cu femei, motiv pentru care a doua zi, ziua meciului, aţi schimbat, inexplicabil, programul echipei. Aţi negat aceste acuzaţii, dar Mititelu a pus pe seama dumneavoastră această înfrângere. Cum comentaţi acum acel episod de la Turnu Severin?

– În meciul împotriva echipei Internaţional Curtea de Argeş am avut un început prost şi nu am reuşit să ne redresăm jocul, deşi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a obţine măcar un egal. Toţi cei care sunt implicaţi în fotbal ştiu că jucătorii tineri nu sunt foarte consecvenţi, nu
şi-au creat un ritm stabil. Uneori nu putem învinovăţi jucători de 18 ani că au făcut anumite greşeli.

Clubul m-a suspendat pentru că am pierdut împotriva echipei Internaţional Curtea de Argeş.

Unele zvonuri referitoare la incidentul petrecut înaintea meciului sunt neadevărate şi nu pot fi aduse dovezi în acest sens pentru că nu s-a întâmplat nimic! Eu nu am schimbat în nici un fel programul echipei din ziua meciului şi aceasta este o informaţie falsă şi nu ştiu cine a inventat asemenea poveşti.

Am avut un antrenament obişnuit, la fel ca şi celelalte făcute pentru alte meciuri. Eu şi asistenţii mei ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci, pentru că aceasta a fost atitudinea noastră mereu, dar am dorit cu atât mai mult o victorie pentru a fi siguri 100% că vom rămâne în prima ligă şi pentru sezonul viitor. Toţi membrii staff-ului tehnic şi toţi jucătorii au confirmat acest lucru.

Vorbind în general, după ce am lucrat mai bine de 20 de ani în domeniul fotbalului profesionist şi am antrenat în cinci ţări diferite, pot spune că, după părerea mea, nu este o mişcare înţeleaptă ca un club să îşi schimbe atât de repede antrenorii… Un strop de răbdare aduce de multe ori rezultate mai bune.

 

„Mititelu mi-a dat sfaturi, dar eu am decis echipa de start şi tactica“

 

– Mi-aţi mărturisit că un mare regret al dumneavoastră, ca antrenor al Universităţii, a fost acela că n-aţi jucat pe legendarul stadion „Ion Oblemenco". Aţi încercat dă-l determinaţi pe Mititelu să-şi schimbe decizia, adică să nu jucaţi la Turnu Severin?

– Prima oară când am văzut stadionul „Ion Oblemenco" a fost când am vizitat clubul, pentru a semna contractul pe un an şi jumătate. Am fost foarte impresionat şi mi-a plăcut stadionul foarte mult, pentru că îi cunosc istoria. Însă nu am putut disputa meciurile de acasă pe terenul acestui stadion din cauza unor probleme financiare în care eu nu am fost implicat. Am făcut antrenamente săptămânal pe acest teren, iar gazonul este foarte bun, deci a fost o experienţă plăcută.

– S-a zvonit că Mititelu v-ar fi sugerat uneori alcătuirea echipei. Este zvon sau adevăr?

– Am urmărit împreună meciurile din Liga Campionilor şi am discutat uneori cu domnul Mititelu despre fotbal, despre echipa noastră şi despre adversari. Uneori mi-a mai dat şi sfaturi şi nu mi s-a părut nimic deplasat, pentru că dânsul urmăreşte de mulţi ani ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc şi îi cunoaşte destul de bine pe mulţi dintre jucători. Cu toate acestea, eu împreună cu staff-ul meu am luat întotdeauna deciziile pe care le-am crezut de cuviinţă în ceea ce priveşte echipa de start şi tactica de joc.

 

„Îmi aştept salariul de la Universitatea“

 

– Toţi antrenorii care au fost la Universitatea în ultimul an – Napoli, Mogoşanu, Ungureanu, Neagoe, Trică – nu şi-au încasat ratele contractuale integral. Care este situaţia dumneavoastră din acest punct de vedere?

– După câteva luni am aflat că Universitatea Craiova se confruntă cu dificultăţi financiare. Am fost îngrijorat şi chiar s-a întâmplat să le dau bani unor oameni de la club, care aveau mai multă nevoie de ei decât mine. Acum îmi aştept şi eu salariul, însă sunt convins că domnul Mititelu este un om de cuvânt şi că îşi va respecta obligaţiile. În prezent, mă aflu într-o scurtă vacanţă în Olanda, împreună cu familia mea. Cei doi fii ai mei îşi dau examenele la şcoală şi merg la Academia de fotbal, aşa că trebuie să fiu alături de ei şi să îi susţin.

– Ce faceţi acum, veţi reveni la Craiova. Vă veţi rezilia contractul sau…?

– Mă voi întoarce la Craiova. Conform contractului, încă sunt antrenorul principal al echipei Universitatea Craiova şi aştept cu interes să lucrez din nou cu aceşti jucători talentaţi pe care îi are echipa şi sper ca, împreună cu alţi patru jucători experimentaţi, să reuşesc să pun pe picioare o echipă foarte bună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII