6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu Jr. caută formula ideală de echipă

Lucescu Jr. caută formula ideală de echipă

În partida amicală de azi, cu Macedonia, selecţionerul tricolorilor va face câteva modificări în formaţie faţă de partida pierdută săptămâna trecută, cu Ucraina.

 

Naţionala de fotbal a României va susţine două partide amicale în cursul acestei săptămâni, urmând să întâlnească, astăzi, de la ora 20.00, Macedonia, iar pe 5 iunie, de la ora 20.30, reprezentativa statului Honduras. Ambele partide se vor disputa în Austria, la Villach, respectiv la St. Veit an der Glan şi vor fi transmise de Digi Sport.

În aceste două meciuri, reprezentativa tricoloră trebuie să dreagă busuiocul după ce a înregistrat sâmbătă prima înfrângere în faţa naţionalei Ucrainei din istoria meciurilor directe. România a fost învinsă, la Lvov, de Ucraina, cu 3-2, pentru tricolori înscriind Tamaş (‘56) şi D. Niculae (‘65), în timp ce golurile gazdelor au fost marcate de Aliev (‘16), Konoplianka (‘77) şi de Chivu (‘80-autogol).

 

Dănănae va fi titular

 

În afară de mijlocaşul Mihai Roman, care s-a accidentat, toţi jucătorii convocaţi de Lucescu au făcut deplasarea în Austria, deşi unele voci susţineau că, din cauza oboselii acumulate, Cristi Chivu va merge la Milano. În cantonamentul naţionalei de la Drobollach am Faaker See a ajuns luni şi fundaşul Dorin Goian. Jucătorul echipei US Palermo a fost învoit de selecţionerul Răzvan Lucescu de la amicalul cu Ucraina pentru a fi prezent la botezul fiului său.

În timpul antrenamentului de marţi seară s-a accidentat însă fundaşul dreapta Vasile Maftei, după un contact cu coechipierul său de la Unirea Urziceni, Marius Bilaşco, şi a părăsit şedinţa de pregătire însoţit de staff-ul medical. Doctorul Pompiliu Popescu a spus că Maftei s-a accidentat la genunchi, suferind o întindere a ligamentelor laterale. În acest caz, selecţionerul Răzvan Lucescu îl va titulariza azi pe flancul drept al apărării pe fundaşul Universităţii Craiova, Ovidiu Dănănae. De asemenea, după gafele lui Lobonţ din meciul cu Ucraina, Pantilimon va fi trimis între buturi în partida cu Macedonia. Nu este exclus ca Lucescu Jr. să-i dea o şansă în repriza a doua şi tânărului
goalkeeper al Universităţii Craiova, Silviu Lung Jr.

În partida de azi, reprezentativa României ar putea juca în următoarea formulă: Pantilimon – Dănănae, Tamaş, Chivu, Raţ – Cociş, Rădoi, Ghioane, Deac – D. Niculae, Bilaşco.

Alte amicale

 

Pe lângă meciul România – Macedonia, astăzi se vor juca alte câteva partide amicale interţări. Deşi este doar un meci de verificare, întâlnirea dintre Polonia şi Serbia se anunţă a fi foarte disputată, mai ales că naţionala plavilor trebuie să spele ruşinea suferită săptămâna trecută, în Austria, când a fost învinsă, cu 1-0, de reprezentativa Noii Zeelande. Tot azi, Brazilia va întâlni Zimbabwe, iar Albania va juca împotriva selecţionatei micuţului stat Andorra. De asemenea, va fi interesant de văzut, în disputa cu Azerbaijan, la ce nivel se află naţionala din Honduras, echipă calificată la CM 2010. Foarte echilibrate se anunţă partidele Norvegia – Ucraina şi Belarus – Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII