17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliştii îşi încrucişează mănuşile în Sala Sporturilor

Pugiliştii îşi încrucişează mănuşile în Sala Sporturilor

Campionatul Naţional de box, categoria tineret, debutează astăzi în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Pugiliştii craioveni vor să oprească acasă cât mai multe medalii.

Craiova va găzdui, începând de astăzi şi până sâmbătă, finala Campionatului Naţional de Box, rezervat categoriei de vârstă tineret, adică pugilişti născuţi în anii 1992 şi 1993. Competiţia se va desfăşura în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei şi va reuni 100 de sportivi de la cluburi din ţară, care vor evolua la 11 categorii de greutate.
Ieri-dimineaţă, la sală, a avut loc testarea tehnică a sportivilor. „Am introdus această testare pentru a vedea ce nivel tehnic au. Conform noului regulament, ei au dreptul să boxeze şi la tineret, şi la seniori“, a spus ieri antrenorul federal Valentin Vrânceanu. Conform hotărârii Biroului Federal, sportivii care au obţinut calificativul slab la testările de ieri nu mai participă la această finală.
În această dimineaţă sunt programate cântarul şi vizita medicală, apoi tragerea la sorţi, iar de la ora 16.00 vor începe meciurile.
Craiovenii atacă titlurile naţionale

Craiova va arunca în luptă mai mulţi pugilişti de la cluburile CSM, CFR Marfă IRLU, dar şi de la Armata, mulţi dintre ei fixându-şi ca obiectiv cucerirea unei medalii. De la CFR Marfă IRLU (antrenori Marcel Sârba şi Ion Dragomir) vor boxa Matei Bogdan, Alexandru Călinescu şi Alexandru Vanţă, CSM Craiova (antrenori Vasile Fîntînă, Constantin Buzduceanu) va fi reprezentat de Costel Pascu, Alin Mişu Pascu, Ionuţ Militaru, Adrian Mincă, Mircea Miescu şi Cristian Şoancă, iar de la Armata (antrenor Constantin Cucu) vor concura Bogdan Tenoşanu, Maike Cioacă, Ionuţ Măndoiu şi Irinel Olaru. „Obiectivul nostru este să luăm două titluri naţionale, prin Vanţă şi Matei Bogdan, iar Călinescu să încerce să urce pe podium, pentru că el este născut în 1993 şi este la primul an de tineret. Vanţă trece în aceste zile şi prin emoţiile examenului de bacalaureat. Astăzi (ieri – n.r.) susţine examenul la limba engleză“, a spus Ion Dragomir, antrenor la CFR Marfă IRLU. De la Armata, principalul favorit la cucerirea medaliei de aur este Maike Cioacă, sportiv care recent a câştigat un turneu internaţional în Ungaria, la care a participat împreună cu colegii de la lotul naţional de seniori al României.

Vaştag, Doroftei şi Obreja, oaspeţi de onoare

Principalul adversar al lui Cioacă la cucerirea titlului naţional la categoria 51 de kilograme la tineret este alt craiovean, Matei Bogdan de la CFR Marfă IRLU. Fănel Trandafir, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box, organizatoarea finalei Campionatului Naţional, a vorbit ieri despre această competiţie: „E criză, costurile de organizare ale unui asemenea concurs nu sunt mici, dar ne-am descurcat cu ajutorul unor sponsori, care ne-au sprijinit. Am primit ajutor şi de la Direcţia pentru Sport Dolj, iar cei de la Sala Sporturilor ne-au oferit toate condiţiile. Am reuşit să aducem finala la Craiova după o pauză de câţiva ani. Mâine (astăzi – n.r). vine Francisc Vaştag, unul dintre oaspeţii de onoare, iar la finale au promis că ajung Leonard Doroftei şi Rudel Obreja. Avem trei pugilişti craioveni de mare perspectivă, Cioacă, Bogdan Matei şi Alexandru Vanţă, şi zic că acesta din urmă va ajunge departe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU