6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă nu vine, Stoica nu a fost contactat...

Piţurcă nu vine, Stoica nu a fost contactat…

Noua organigramă a clubului Universitatea va fi comunicată zilele următoare, dar în aceasta nu se va mai regăsi Laurenţiu Reghecampf, care a decis să antreneze Gloria Bistriţa.

 

Telenovela venirii lui Victor Piţurcă la Universitatea nu mai este de actualitate deoarece Piţi nu agreează varianta propusă de Mititelu, aceea de a veni la Craiova, dar cu un buget doar de supravieţuire în Liga I. Planurile de viitor ale finanţatorului Ştiinţei nu prevăd un buget pe măsura pretenţiilor pentru performanţă ale lui Piţi, situaţie în care pista cu Victor Piţurcă a fost doar una de aburit suporterii. De fapt, condiţiile în care Piţi ar fi venit antrenor principal sau manager general la Universitatea sunt stricte şi secrete, dar surse apropiate fostului selecţioner au afirmat că acesta ar putea semna cu Steaua şi nu cu Universitatea, deoarece garanţiile bancare pe care fostul selecţioner le aştepta încă din 2009 din partea lui Mititelu nu au mai venit. Site-ul clubului din Bănie nu a comunicat nimic oficial în această problemă, iar Piţi nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

În ceea ce priveşte varianta cu Laurenţiu Reghecampf, acesta a fost anunţat ieri de site-ul Gazetei Sporturilor ca fiind viitorul antrenor al Gloriei Bistriţa. Imediat după acest anunţ, „Reghe" a ţinut să precizeze: „S-a scris greşit că aş fi noul antrenor al Gloriei. Sunt doar zvonuri. Eu sunt încă sub contract cu Universitatea Craiova. Mai am contract încă vreo 15-20 de zile, nu mai ştiu exact. Am avut un contract pe 30 de zile cu gruparea din Bănie şi păstrez legătura cu clubul, adică vorbesc cu Adrian Mititelu. În momentul în care el se va hotărî asupra staff-ului pentru noul sezon, atunci vom vedea care-i situaţia mea şi voi face declaraţii. Eu mi-aş dori o colaborare în continuare cu Universitatea Craiova".

Teoria fostului stelist a fost infirmată de Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei, care a anunţat, conform prosport.ro, că s-a înţeles cu „Reghe": „El se va ocupa de pregătirea echipei. În câteva zile semnăm contractul. Ştiu că nu are licenţă, dar vom vedea cum rezolvăm această problemă".

Balaci, indiferent

 

Deşi a declarat că nu mai vrea antrenori străini la Universitatea, finanţatorul Mititelu a discutat totuşi săptămâna trecută cu fostul antrenor al CFR Cluj, portughezul Toni Conceisao, recomandat de agentul FIFA Marcel Popescu, aflat şi el în cărţi pentru o funcţie în staff-ul clubului alb-albastru. Acesta l-a propus lui Mititelu încă din iarnă şi pe italianul Bergodi, iar craiovamaxima.ro l-a trecut pe lista lui Mititelu şi pe Filipovici. „Foarte bine dacă o să vină Filipovici la Craiova, o decizie foarte bună (…) De fapt, sincer vă spun că nici nu mă interesează ce se petrece la Craiova, nu mai vreau să vorbesc despre Universitatea în aceste momente", a declarat ieri Balaci pentru site-ul amintit. Altfel, Conseisao a plecat din Craiova, ca şi olandezul Wotte, iar acum se aşteaptă decizia lui Mititelu. Pe lista acestuia s-ar afla mai multe nume de antrenori români, inclusiv doi antrenori olteni care au fost la Universitatea, Fane Stoica şi, de ultimă oră, Florin Cioroianu. Acesta din urmă este „aureolat" de câştigarea titlului de campion 2010 cu Al Ittihad – echipa de tineret 19 ani (Arabia Saudită). Pe locul II s-a situat echipa antrenantă de Marin Bondrea, Al Hilal. „N-am auzit nici ca zvon de varianta cu Florin Cioroianu, dar nu-i problema mea numirea antrenorului Universităţii. Eu, v-am mai spus, l-am propus pe Fane Stoica, iar cel care finanţează clubul decide", a spus Corneliu Stroe, preşedintele de onoare al Ştiinţei. Contactat ieri la prânz, Fane Stoica a declarat: „Eu nu ştiu nimic, adică pe mine nu m-a contactat nimeni de la Universitatea Craiova pentru a-mi propune revenirea la echipă. Nici Mititelu, nici altcineva… Dacă mi s-ar propune revenirea la Universitatea? Vedem, analizăm…"

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII