10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii sunt cu gândul la Euro 2012

Tricolorii sunt cu gândul la Euro 2012

Reprezentativa României începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului European din 2012 cu o partidă de verificare în compania Ucrainei.

 

Naţionala de fotbal a României începe pregătirile pentru preliminariile CE 2012 cu trei meciuri amicale. Tricolorii vor întâlni sâmbătă, de la ora 20.30, Ucraina (la Lvov), iar săptămâna viitoare vor juca împotriva reprezentativelor Macedoniei (pe 2 iunie, la Villach – Austria) şi Hondurasului (pe 5 iunie, la Sankt Veit an der Glan – Austria).

În lotul de 24 de jucători convocaţi de selecţionerul tricolorilor, Răzvan Lucescu, se regăsesc trei jucători care nu au mai fost chemaţi la naţională din mandatul lui Piţurcă: Bogdan Lobonţ, Răzvan Cociş şi Nicolae Dică. De asemenea, au apărut şi trei debutanţi: Lung Jr., Răduţ şi Bilaşco. Lucescu Jr. nu-i va putea folosi însă pe cei mai valoroşi atacanţi ai săi, Adrian Mutu şi Ciprian Marica. Mutu este suspendat pentru dopaj, în timp ce Marica are probleme la aductori. De asemenea, Lucescu Jr. nu l-a chemat la naţională nici pe fundaşul lui Lazio Roma, Radu Ştefan.

În aceste condiţii, primul unsprezece al naţionalei noastre în meciul cu Ucraina ar putea arăta astfel: Lobonţ – Dănănae, Tamaş, Chivu, Raţ – Roman, Rădoi, Ghioane, Cr. Tănase – D. Niculae, Bilaşco.

 

Lucescu Jr., încrezător în calificare

 

Selecţionerul Răzvan Lucescu şi-a propus ca în următoarele trei partide de verificare să vadă la lucru toţi jucătorii pentru a se edifica atât în privinţa titularilor, cât şi a rezervelor. „Trebuie să urmărim jucătorii la lucru, să vedem ce opţiuni avem, dacă apar accidentări pentru acţiunile viitoare. Sunt trei luni de la ultima întâlnire a echipei, e un timp cam îndelungat. Acum avem la dispoziţie 12 zile pentru aceste trei meciuri amicale. Obiectivul nostru e calificarea la Campionatul European. Am mare încredere că ne vom califica. Fotbalul românesc trece prin cea mai nefericită perioadă, dar există şi multe puncte forte care îmi dau siguranţă că avem jucători cu care ne putem califica la CE. Cristi Chivu e campion european, Raţ a câştigat anul trecut Cupa UEFA, Mirel Radoi joacă în fazele superioare ale cupelor continentale din Asia. Chivu e un exemplu de urmat, este căpitanul echipei naţionale, este simbolul acestei echipe", a spus Răzvan Lucescu.

 

Ucraina, o nucă greu de spart

 

Înaintea disputei cu România, prima reprezentativă a Ucrainei a jucat marţi, la Harkov, un amical în compania Lituaniei. Ucraina a câştigat cu 4-0, graţie „dublelor" reuşite de Aliev şi de Şevcenko. La pauză, scorul a fost 2-0, golurile fiind marcare de Aliev (‘10, ‘17). În repriza secundă a fost rândul lui Şevcenko să marcheze de două ori, mai întâi din penalti (‘68), apoi din acţiune (‘78).

Selecţionerul Ucrainei, Miron Markevici, are la dispoziţie pentru confruntarea cu tricolorii un lot de 24 de jucători, vedetele acestuia fiind portarul Andrei Piatov (Şahtior Doneţk), fundaşul Dmitri Cigrinski (FC Barcelona), mijlocaşii Anatoli Timoşciuk (Bayern München) şi Oleksandr Aliev (Lokomotiv Moscova), precum şi atacanţii Andrei Şevcenko (Dinamo Kiev) şi Andrei Voronin (Dinamo Moscova). Ucraina este aşadar o echipă cu o „coloană vertebrală" foarte puternică, iar tricolorii vor fi nevoiţi să se întrebuinţeze serios pentru a obţine un rezultat pozitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII