16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, ce atac ruşinos!

Pandurii, ce atac ruşinos!

Pandurii Târgu Jiu a încheiat sezonul 2009-2010 cu 19 goluri marcate, cea mai slabă eficienţă din istoria participărilor grupării gorjene în Liga I.

 

Dacă în tur gorjenii au înscris 14 goluri, în retur, elevii lui Ciobotariu, Cîrţu şi Bejinariu au atins culmile mediocrităţii ofensive, reuşind doar cinci goluri, adică o medie de un gol la 3,4 meciuri. Pandurii, cu cele 19 goluri înscrise, au reuşit în acest sezon să fie mai penibili decât în sezonul de debut în prima divizie, 2005-2006, când au încheiat tot pe loc retrogradabil, dar în care au marcat 22 de goluri, în condiţiile în care campionatul era alcătuit din 16 formaţii, şi nu 18 ca acum. Cel mai eficient sezon de Liga I al pandurilor s-a dovedit 2007-2008, cu 36 de goluri, urmat de sezonul 2008-2009, cu 27 de goluri, şi sezonul 2006-2007, cu 26. Cauzele eficienţei scăzute sunt multiple, însă condiţia fizică precară a jucătorilor, lipsa unei linii de mijloc de valoare şi mediocritatea atacanţilor au concurat la această contraperformanţă. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, este conştient că a greşit când a renunţat prea uşor la mijlocaşii de valoare. „Am greşit că am avut încredere în unii oameni. Am renunţat prea uşor la unii jucători de valoare. Aveam cea mai bună linie de mijloc din ţară: Iordache, Vasilache, Păcurar, Stângă. Dar am ascultat de unul şi altul. Stângă a venit la mine în iarnă şi a zis că are o vârstă, să-l las să plece şi pe el gratis, că are 31 de ani, şi vrea să asigure viitorul echipei. Am întrebat antrenorii şi au spus că avem cu cine să-l înlocuim. S-a văzut lipsa lui. Mai bine ceream bani, că nu mai pleca. Marea dezamăgire pentru mine este Păcurar. În iarnă a pierdut toată perioada de pregătire. A făcut patru drumuri dus-întors din Antalya, ca să-şi dea licenţa. S-a văzut nu a făcut perioada de pregătire, au apărut accidentările. Şi mai sunt şi altele", a spus Condescu.

 

„Echipa obosea şi când mergea pe stradă“

 

Şi Sorin Cîrţu a găsit scuze pentru jocul slab al echipei Pandurii, aruncând vina pe slaba pregătire din iarnă, dar şi pe lipsa de noroc. „Când m-am întors, era o echipă care obosea şi când mergea pe stradă, dar să şi joace. Cei care ştiu fotbal înţeleg că, atunci când iei sau dai un gol în minutul 90, la ultima fază, este numai o chestiune de noroc. Aşa ni s-a întâmplat nouă, cu Iaşiul. Viveiros e de vreo doi ani în Liga I şi nu a dat nici un gol. Ne-a dat nouă, în minutul 90, când conduceam cu 1-0, şi ne-au egalat. Ce să îmi impute mie, că am pierdut în minutul 90 trei puncte la două meciuri consecutive? Se putea întâmpla şi după aceea, la meciul cu Timişoara, când a scos mingea de pe linia porţii, dar mie nu mi s-a întâmplat să scoată de pe linia porţii la meciul cu Iaşiul. Şi dacă ar fi scos cineva mingea de pe linia porţii la meciul cu Iaşiul acum poate erau în Liga I. Cred că partida aceea a fost decisivă. Nu este admisibil ca la un meci cum a fost cel cu Timişoara să ai o ocazie, cum a avut Orac, şi să te joci cu ea. Acolo trebuie un jucător care să se gândească de luni până în ziua jocului numai la acel meci", a declarat Sorin Cîrţu la SPT FM. „Sorinaccio" a ţinut să-i răspundă şi lui Marin Condescu, după ce şeful pandurilor declarase că a făcut o mare greşeală când l-a readus la Pandurii. „Kennedy a spus o vorbă mare odată: «Întotdeauna victoria are 100 de părinţi şi înfrângerea este orfană». Atunci când spune că a făcut o greşeală că m-a readus pe mine în retur, domnul Condescu să nu uite că eu, atunci când am plecat în tur, am lăsat echipa fără probleme şi într-o situaţie bună. Apoi s-au făcut schimbări. După ce a plecat Ciobotariu, m-a întrebat dacă vin şi i-am spus că vreau să fiu lăsat în pace. Mi-a spus că eu sunt singurul care pot să salvez echipa, pentru că eu ştiu tot despre ei şi este munca mea acolo. Şi am revenit, dar îmi pare rău că toată lumea a zis că, dacă am venit eu, sigur ne salvăm", a răspuns Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII