15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii craioveni ţintesc promovarea

Handbaliştii craioveni ţintesc promovarea

CS Universitatea Craiova şi CSM Oradea dispută în weekend, la Timişoara, două partide, miza fiind promovarea în Liga Naţională.

 

Pentru al doilea an consecutiv, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova au ajuns la turneul de baraj pentru promovarea în prima divizie.

De data aceasta, oltenii, antrenaţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, nu vor mai înfrunta trei echipe ca anul trecut, ci una singură, într-o dublă manşă, pe teren neutru, la Timişoara. Jocurile din Sala „Constantin Jude" sunt programate sâmbătă şi duminică, de la aceeaşi oră, 11.00, şi vor fi conduse de cuplul de arbitri Viorel Bejinariu (Piteşti) – Alin Cârligeanu (Bucureşti), delegat FR Handbal fiind bucureşteanul Viorel Dobre.

CS Universitatea a ajuns la turneul de promovare după ce a câştigat seria C a Diviziei A, fără a suferi vreo înfrângere. Craiovenii au disputat 20 de partide, înregistrând 19 succese şi un rezultat de egalitate, având un avans de 12 puncte faţă de următoarea clasată, HC Delignit Mehedinţi. CSM Oradea a câştigat seria D a Diviziei A, contabilizând 21 de victorii, un egal şi 2 înfrângeri în 24 de partide. Bihorenii au avut un avans de 10 puncte în faţa formaţiei de pe locul secund, HCM Făgăraş.

Atât CS Universitatea, cât şi CSM Oradea au ajuns la Timişoara încă de miercuri, pentru a se adapta cu sala de joc, iar optimismul domină ambele delegaţii. „După un an de muncă a sosit ceasul să vedem rezultatele. Analizând pe compartimente, singurul post pe care adversarii noştri par să fie superiori este cel de pivot, acolo unde au doi jucători puternici. În ceea ce priveşte jucătorii de pe banca de rezerve, cred că noi suntem superiori orădenilor. Nici ei nu au aruncare de afară în mod deosebit. Echipa care se apără mai bine şi reuşeşte să fructifice ocaziile pe faza a doua şi să înscrie pe contraatac goluri mai uşor cred că va reuşi promovarea", a declarat antrenorul principal al craiovenilor, Paul Stuparu.

 

Badea: Merităm să jucăm în Ligă

 

„Jucătorii noştri sunt în faţa a două meciuri extrem de importante. Sperăm să trecem cu bine peste ele şi la final să ne bucurăm de promovare. Echipa este alcătuită în mare parte din tineri craioveni şi merită să joace în Ligă. Vom merge un grup numeros la Timişoara pentru a susţine jucătorii", a spus Pavel Badea, preşedintele CS Universitatea Craiova.

De partea cealaltă, tehnicianul CSM Oradea, Sebastian Tudor, a declarat: „Băieţii sunt motivaţi şi decişi să dea tot ce pot pentru a ajunge în prima divizie. Atmosfera din lot este foarte bună, optimistă. Dorim să obţinem un rezultat bun încă din primul meci, pentru a lua o opţiune serioasă pentru promovare şi să jucăm apoi mult mai liniştiţi în partida a doua. Craiova are o medie de vârstă mai ridicată decât a noastră. Este o echipă ceva mai experimentată, dar mizez pe ambiţia şi dăruirea tuturor jucătorilor noştri".

În cealaltă „dublă" a barajului, programată la Buzău, vor juca CSU Galaţi şi CSM Bucureşti, câştigătoarele seriilor A, respectiv B ale Diviziei A. Câştigătoarele întâlnirilor de la cele două întâlniri vor promova în Liga Naţională, de unde au retrogradat CSM Medgidia şi RomCri Braşov.

Departajarea în caz de egalitate

 

În caz de egalitate perfectă după disputarea celui de-al doilea joc se vor desfăşura, după o pauză de 5 minute şi după o nouă tragere la sorţi a terenului şi mingii, două reprize de prelungiri a câte 5 minute, cu schimbarea porţilor şi o pauză de un minut între cele două reprize. Dacă egalitatea persistă, se va repeta procedeul (2 x 5 minute cu pauză de 1 minut). În cazul menţinerii egalităţii, se execută alternativ câte 5 aruncări de la 7 metri de către jucătorii desemnaţi de cei doi antrenori şi evidenţiaţi la masa oficială.

Un jucător nu poate executa două aruncări de la 7 metri în aceeaşi serie de cinci aruncări. Dacă rezultatul este tot egal, se reia procedeul, executându-se alternativ câte o aruncare de către fiecare echipă, până când una ratează.

Nici în această fază a jocului un jucător nu poate executa o a doua aruncare, până când toţi jucătorii de câmp înscrişi în raportul de joc nu au executat câte o aruncare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII