10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTineretul joacă azi cu Serbia

Tineretul joacă azi cu Serbia

În perspectiva meciurilor decisive din preliminariile CE 2011, echipa naţională de tineret a României va susţine două jocuri amicale în cursul acestei săptămâni. Pe arena din Drobeta Turnu Severin, reprezentativa Under 21 a României va juca azi, de la ora 17.00, cu selecţionata Serbiei, iar sâmbătă, 29 mai, de la ora 18.00, va întâlni în deplasare, la Minsk, naţionala similară a statului Belarus.

Aceste meciuri sunt mai mult decât nişte simple amicale pentru selecţionerul tinerilor tricolori, Emil Săndoi (foto). Scaunul său s-a clătinat serios după ce, în urmă cu puţin timp, a condus naţionala Under 20 la un turneu amical în Portugalia, unde tricolorii s-au făcut de râs. Echipa antrenată de Săndoi nu a reuşit nici măcar un gol în cele trei partide jucate în cadrul competiţiei portugheze. România a obţinut două puncte din nouă posibile: 0-4 cu Portugalia, 0-0 cu Belarus şi 0-0 cu Insulele Capului Verde. Selecţionerul României a susţinut că nu a avut timp să pregătească partidele respective şi nu a beneficiat de cei mai buni jucători, aceştia evoluând în campionat pentru echipele lor de club.

Emil Săndoi s-a declarat îngrijorat de situaţia existentă la reprezentativa de tineret şi a afirmat că şi-ar fi dorit ca echipa să dispute mai multe meciuri amicale înaintea partidelor cu Rusia şi Moldova, programate în a doua parte a acestui an în preliminariile CE 2011. Săndoi nu se va putea baza în cele două meciuri pe Răzvan Ochiroşii, Liviu Antal şi Raul Rusescu, care sunt accidentaţi, în timp ce fundaşul lui FC Vaslui, Paul Papp, se va alătura lotului doar pentru partida cu Belarus. Selecţionerul tinerilor tricolori nu va putea conta nici pe titularul postului de portar, Silviu Lung Jr., acesta fiind convocat la prima reprezentativă. Echipa probabilă cu care Săndoi va aborda întâlnirea cu Serbia este următoarea: Lungu – Râpă, Gardoş, Găman, Bărboianu – Torje, Hora, Pârvulescu, Gângioveanu – Sburlea, A. Ioniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS