14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa - Oţelul, în prelungiri la DNA

Ştiinţa – Oţelul, în prelungiri la DNA


Gălăţenii au sesizat DNA şi LPF după ce Adrian Porumboiu a acuzat cele două cluburi de „blat“ la meciul din ultima etapă.

 

Patronul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a iscat un scandal neaşteptat, declaraţiile acestuia punând Universitatea şi Oţelul pe jar. „Un patron din Liga I a primit zece SMS-uri de la un antrenor advers care îl asigura că nu va retrograda. Nu vorbesc pe presupuneri, ci pe ceea ce mi-a spus patronul respectiv", a spus Porumboiu într-o intervenţie telefonică la Sport.ro. Imediat s-a făcut legătura că ar fi vorba de mesaje între Dorinel Munteanu, antrenor la Oţelul, şi Adrian Mititelu, patronul Universităţii, grupare care s-a salvat de la retrogradare după ce i-a învins cu 3-0 pe gălăţeni. Cele două cluburi au reacţionat prin comunicate oficiale. „FC Oţelul Galaţi doreşte să îşi asigure suporterii, dar şi întreaga opinie publică de faptul că partida cu FC Universitatea Craiova s-a desfăşurat corect (…) FC Oţelul Galaţi îi ia apărarea şi antrenorului Dorinel Munteanu, după ultimele acuze care i se aduc, însă a trimis adrese la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a face lumină în acest caz şi pentru luarea măsurilor care se impun", a anunţat Marius Stan, director general la Oţelul.

 

Munteanu a vorbit doar cu Piţurcă

 

Adrian Mititelu a semnat şi el un comunicat în care, printre altele, se spune: „Am avut numeroase discuţii cu Adrian Porumboiu, în special în ultimul an. Dar de aici şi până la a mă amesteca pe mine în anumite războaie personale este prea mult. Singura mea referire legată de Dorinel Munteanu în discuţiile cu Adrian Porumboiu este aceea că, deşi, de nenumărate ori, Munteanu m-a sunat şi mi-a trimis SMS-uri de încurajare şi felicitare pentru echipă, la ultimul meci disputat de Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi a avut o răutate şi un comportament ieşit din comun, în sensul că, în timpul jocului şi, mai ales, la pauză, a adresat injurii jucătorilor noştri şi managerului sportiv Laurenţiu Reghecampf, fiind la un pas de bătaie, având o dorinţă acerbă de a ne retrograda. Acest lucru mi-a fost relatat atât de jucători, cât şi de Reghecampf. Fac precizarea că în ultimele cinci-şase săptămâni nu-mi amintesc să fi avut vreo discuţie sau vreun schimb de SMS-uri cu Dorinel Munteanu".

Antrenorul Dorinel Mun-teanu s-a apărat, spunând că a discutat înaintea meciului doar cu Victor Piţurcă. Fostul selecţioner a supervizat antrenamentul Ştiinţei care a premers disputei cu Oţelul şi a fost spectator la partida de la Severin. „Munti" respinge însă categoric ideea unui aranjament. „Dacă s-a referit la mine, (Porumboiu – n.r.) va trebui să dovedească faptul că am trimis mesaje lui Mititelu. N-am avut nici un contact cu oameni de la Craiova, aşa că e vorba numai de speculaţii. Cu două zile înainte de meci am avut o discuţie de câteva minute cu Piţurcă. Doar lucruri private, nimic despre fotbal ori despre partida care urma", a declarat Munteanu pentru GSP.

Şi patronul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, l-a atacat pe Adrian Mititelu aseară, susţinând că în urmă cu ceva timp bossul Ştiinţei i-ar fi propus un egal. „În urmă cu trei ani, Mititelu alerga după mine prin Craiova să facem egal. Mi-e ruşine de el să mai vorbesc despre aşa ceva. Să facă testul cu detectorul de minciuni să vadă cine minte. M-a mai sunat odată acum doi ani să nu pierdem meciul cu Piatra-Neamţ. Credea că ne dăm la o parte că tocmai venise Chivorchian la noi", a spus Iancu la Sport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII