15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDulgheru continuă aventura la Paris

Dulgheru continuă aventura la Paris

Alexandra a demonstrat şi la Roland Garros că traversează o perioadă excelentă, sportiva noastră calificându-se în turul doi, unde o va întâlni pe Timea Bacsinszky, o jucătoare pe care a învins-o chiar săptămâna trecută.

 

După cucerirea celui de-al doilea trofeu al puternicului turneu polonez de la Varşovia, jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru (32 WTA) a prins „aripi" şi, pe fondul unui moral excelent, a debutat cum nu se putea mai bine la Roland Garros. Bucureşteanca de 21 de ani, singura româncă aflată pe lista capilor de serie la cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, a obţinut a şasea victorie consecutivă, învingând-o în primul tur, cu 7-6(1), 4-6, 6-3, pe jucătoarea cehă Lucie Hradecka, notează sport365.ro.

Alexandra Dulgheru, a 31-a favorită la câştigarea concursului din capitala Franţei, o va întâlni astăzi în turul doi pe elveţianca Timea Bacsinszky, o jucătoare mult mai slab cotată, pe care a învins-o chiar săptămâna trecută la Varşovia, în optimile de finală, cu 6-2, 6-4. Bacsinszky şi-a câştigat dreptul de a juca împotriva elevei lui Daniel Dobre după ce a învins-o în primul tur pe germana Tatjana Malek, scor 6-2, 6-3.

Stosur, prea bună pentru Halep

 

Spre deosebire de rezultatul obţinut de Alexandra Dulgheru, constănţeanca Simona Halep a fost eliminată încă din turul inaugural la competiţia din Hexagon. La doi ani după ce a câştigat titlul la Roland Garros în proba de junioare, Halep a fost învinsă în meciul de debut pe tabloul principal la senioare de australianca Samantha Stosur (7 WTA), scor 5-7, 1-6. Tenismana română şi-a câştigat locul pe tabloul principal după ce a obţinut trei victorii în calificări. Halep, a noua pe lista capilor de serie, a învins-o în primul tur al calificărilor pe bielorusa Darya Kustova, scor 6-0, 7-6(2), a urmat americanca Madison Brengle, cu 6-3, 6-0, apoi Bethanie Mattek-Sands (SUA), scor 6-4, 6-7(7), 6-4. În urma participării la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, Simona Halep s-a ales cu 20 de puncte WTA.

 

Hănescu a transpirat cu Hernandez

 

La masculin, singurul reprezentant al României pe tabloul principal, Victor Hănescu (37 ATP), s-a descurcat destul de greu în primul meci jucat pe zgura de la Roland Garros. Bucureşteanul de 28 de ani, al 31-lea pe lista capilor de serie, l-a depăşit în turul inaugural pe spaniolul Oscar Hernandez, la capătul a patru seturi, scor 6-1, 1-6, 6-4, 6-3. „Hăne" se află pentru a şaptea oară la turneul de Mare Şlem de la Paris, fiind eliminat până acum doar o singură dată în runda inaugurală. Prin această victorie, Hănescu şi-a luat revanşa în faţa lui Hernandez, de care a fost învins anul trecut în primul tur la BCR Open România. Victor Hănescu, sfertfinalist la French Open în 2005, îl va înfrunta în turul doi pe kazahul Yuri Schukin (175 ATP), care a trecut, scor 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, de Rajeev Ram (SUA). Va fi al doilea duel dintre Hănescu şi Schukin, primul consumându-se în urmă cu opt ani, la Freudenstadt, în care câştig de cauză a avut tenismanul nostru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU