15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho, împăratul Europei

Mourinho, împăratul Europei

Portughezul şi-a mai trecut în cont un trofeu al Ligii Campionilor, cu o echipă (Inter) care nu mai triumfase de 45 de ani, şi are acum toată Europa la picioare.

 

Fostul traducător Jose Mourinho a ajuns cel mai bine cotat antrenor din lume şi a ocupat prima pagină a ziarelor în întreaga Europă în ultimele zile. „The Special One" a reuşit să aducă trofeul Ligii Campionilor după 45 de ani în vitrina Interului şi asta la scurt timp după ce câştigase „lo scudetto" şi Cupa Italiei. Mourinho a devenit astfel al treilea antrenor din istorie care a câştigat Liga Campionilor de două ori, cu echipe diferite, FC Porto în 2004, respectiv Internazionale Milano în 2010.

„Împăratul Jose Mourinho a ridicat trofeul Ligii Campionilor pe gazonul de pe stadionul «Santiago Bernabeu»", a scris cotidianul portughez A Bola. „Mourinho, încoronat rege la Madrid", a titrat Correio da Manha, care consideră că tehnicianul a încheiat, sâmbătă seară, „un ciclu perfect".

Presa italiană, care a avut relaţii tensionate cu Jose Mourinho, recunoaşte meritele tehnicianului şi îi aduce acestuia un omagiu.

„Mourinho nu poate face mai mult de atât. Există o muncă infinită în spatele unui succes de acest tip", precizează Corriere della Sera, manifestându-şi entuziasmul faţă de „echipa cel mai bine organizată din lume", care a oferit „un spectacol de precizie şi de suflet".

La Repubblica îi acordă un „10 cu felicitări" lui Mourinho şi menţionează că sunt trei „M" care şi-au pus amprenta asupra sezonului deosebit realizat de Internazionale Milano: Mourinho, preşedintele Moratti şi Milito.

 

Chivu, lăudat în Italia

 

Unul dintre elevii lui Mourinho la Inter, Cristian Chivu, primul român care a câştigat Liga Campionilor, a fost lăudat de presa italiană, deşi evoluţia sa din finala Ligii Campionilor nu a fost strălucitoare.

Site-ul quotidiano.net a scris că fundaşul român a dovedit că este indispensabil pentru echipa sa, Internazionale Milano, care a cucerit trofeul, după ce a învins sâmbătă, în finala de la Madrid, cu scorul de 2-0, formaţia Bayern München.

„Chivu a absorbit trauma schimbării postului, a absorbit lovitura primită la cap în luna ianuarie şi şi-a adus contribuţia la cauza interistă. Nu a făcut-o
într-un mod spectaculos, ci eficient", a notat sportmediaset.it.

Site-ul interistaweb.it i-a acordat nota 7 lui Chivu. „Românul a avut cel mai dificil adversar în faţă, pe olandezul Robben. A suferit, a primit un cartonaş galben, dar la final el a învins", a scris interistaweb.it.

Cotidianul Il Tempo şi site-ul ilsussidiario.net l-au notat cu 6,5 pe fundaşul român. „A reuşit să-l blocheze pe Robben deşi nu i-a fost uşor", a scris Il Tempo.

„Robben a început meciul tare şi Chivu a fost în mare dificultate. Paradoxal, românul a devenit mai bun după ce a primit cartonaş galben", a notat ilsussidiario.net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII