6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la ruleta rusească

Pandurii, la ruleta rusească

Unirea Alba Iulia – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Cetate“, sâmbătă, ora 16.30 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Unirea: Rotaru – S. Rădoi, De Sousa, Vujadinovic, Bucurică – N. Stanciu, Olah, Selagea, C. Cristea – N. Jovanovic, Veljovic. Antrenor: Blaz Sliskovic.

Pandurii: Mingote – Popete, Cardoso, Chibulcutean, Grecu – Hidişan, Orac, Păcurar, Tremonti – Stromajer, Tilincă. Antrenor: Florin Bejinariu.

Vor arbitra: R. Petrescu – A. Oniţă, Ad. Vidan.

Pentru a continua şi sezonul viitor în Liga I, Pandurii trebuie să învingă la Alba Iulia, iar Craiova şi Iaşiul să piardă. Orice alt rezultat în oricare dintre aceste trei meciuri îi trimite pe gorjeni la matineu.

Singura variantă câştigătoare pentru panduri este victoria la Alba Iulia coroborată cu înfrângerea Universităţii Craiova, acasă, cu Oţelul, şi o remiză sau o înfrângere a ieşenilor, în Copou, cu Unirea Urziceni. Orice alt deznodământ al acestor trei meciuri trimite gorjenii la matineu din punct de vedere sportiv. „Nu mă tem neapărat de un anumit joc de culise pentru ultima etapă de campionat, dar în contextul în care Unirea Urziceni şi-a asigurat locul doi, nu va mai depune un efort aşa de mare ca acela pe care l-ar depune atunci când ar avea neapărat nevoie de puncte. Iar în ceea ce priveşte partida dintre Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi, să nu uităm că şi Craiova are potenţa de a-şi asigura victoria. Deci, în condiţiile acestea este foarte greu să te salvezi. Bine, se poate întâmpla orice, până la urmă. E vorba de fotbal, este posibil să piardă şi Iaşiul, şi Craiova. În acelaşi timp, noi vom lupta şi pentru locul 15, este
într-adevăr o posibilitate în cazul în care vreo altă echipă nu va obţine licenţa pentru Liga I, care totuşi nu ne va garanta locul în Liga I şi pentru la anul", a spus Bejinariu. Pentru partida de la Alba Iulia lipsesc Murgan, Rusu, ambii suspendaţi, Martinovic şi Kamara, accidentaţi.

 

Unirea nu se dă bătută

 

Unirea Alba Iulia este retrogradată matematic, dar antrenorul bosniac al ardelenilor, Blaz Sliskovic, demontează supoziţiile ce indică un succes facil al vizitatorilor. „E ultima partidă în faţa fanilor. Avem obligaţia de a câştiga pentru a ne lua un frumos «rămas bun» de la suporteri. Care ar fi interesul nostru pentru a pierde, ce câştigăm? Dacă s-ar preconiza aşa ceva, mai bine nu jucăm meciul. Sper în caracterul băieţilor mei, că nu se vor menaja, nu se vor gândi la plecare şi vor da totul pe teren. Nu ştiu de unde vin aceste speculaţii, nu ştiu pe ce se bazează cei care le susţin, dar eu le spun că nu este nimic adevărat. Vom juca pentru a demonstra că ne respectăm fanii şi în primul rând pe noi înşine", a declarat în ziarul Unirea bosniacul Sliskovic, care nu poate conta pe Dâlbea şi Fl. Dan – suspendaţi, N. Varga, Kanyuka şi E. Bruno – accidentaţi. Pandurii sunt conştienţi că nu le va fi uşor la Alba Iulia, acolo unde a pierdut şi Steaua în acest sezon. „Întâlnim o formaţie care nu mai are nici o şansă, însă o formaţie care în acest retur a avut evoluţii foarte bune în special pe teren propriu. Unirea Alba Iulia a reuşit să marcheze foarte multe goluri, a câştigat puncte importante. Noi ne dorim foarte mult victoria în ultima etapă. Din păcate însă, chiar dacă vom aduce trei puncte de la Alba Iulia, este posibil să pierdem războiul având în vedere că celelalte două contracandidate la evitarea retrogradării joacă pe teren propriu şi din punctul meu de vedere au adversari accesibili", a mai afirmat Florin Bejinariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS