14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel istoric Van Gaal - Mourinho în finala Ligii Campionilor

Duel istoric Van Gaal – Mourinho în finala Ligii Campionilor

Inter – Bayern

Stadion „Santiago Bernabeu“, sâmbătă, ora (21.45), TVR 1.

Formaţii probabile:

Inter: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Chivu – Zanetti, Cambiasso – Eto’o, Sneijder, Pandev – Milito. Antrenor: Jose Mourinho.

Bayern Munchen: Butt – Lahm, Demichelis, Van Buyten, Badstuber – Schweinsteiger, Van Bommel – Robben, Muller, Altintop – Olic. Antrenor: Louis Van Gaal.

Va arbitra: Howard Webb (Anglia).

Bayern München şi Inter Milano îşi vor disputa finala Ligii Campionilor, într-un meci în care tehnicianul olandez al bavarezilor îşi va înfrunta fostul asistent de la Barcelona.

 

Două cluburi celebre, doi antrenori supercunoscuţi se vor înfrunta în această seară pe „Santiago Bernabeu", miza fiind uriaşă: trofeul Ligii Campionilor.

Atât Inter Milano, pregătită de Jose Mourinho, cât şi Bayer München, antrenată de Luis Van Gaal, vor încerca să încheie en-fanfare un sezon reuşit pentru fiecare dintre ele, în care au câştigat titlul şi cupa în Italia,
respectiv Germania.

În finala programată pe stadionul „Santiago Bernabeu", România îl va avea ca reprezentant pe Cristian Chivu, care, probabil, va fi pe teren din primul minut. Bayern a câştigat ultima dată trofeul în 2001, în timp ce Inter nu s-a mai impus în cea mai importantă competiţie europeană din 1965.

Duelul antrenorilor din această seară este cât se poate de interesant, pentru că Jose Mourinho a fost secundul adversarului Van Gaal timp de trei ani, în perioada 1997-2000, când olandezul o pregătea pe FC Barcelona. Ambii tehnicieni au mai câştigat în trecut Liga Campionilor şi cine se va impune astăzi va intra în clubul exclusivist al antrenorilor care au triumfat cu două echipe diferite.

 

Ribery, marele absent

 

Bayern München nu se va putea baza la meciul cu Inter pe cel mai valoros jucător al ei, francezul Frank Ribery, care în ultimele două sezoane a fost motorul bavarezilor atât în campionat, cât şi în Europa. Ribery nu a fost iertat de UEFA după eliminarea din meciul tur cu Lyon din semifinale şi nu a primit o reducere a suspendării (trei etape) nici după apelul făcut la TAS. Mourinho se va putea baza pe cei mai buni jucători ai săi, din lotul Interului deplasat la Madrid lipsind doar Thiago Motta, fotbalist care nu este titular de drept la „nerazzurri".

Ambii antrenori folosesc de obicei un sistem de joc 4-2-3-1, dar nu este exclus ca atât Mourinho, cât şi Van Gaal să încerce să aducă elemente-surpriză la această finală.

 

Nemţii, sătui de Mourinho

 

Mai multe publicaţii din Germania, dar şi foşti internaţionali susţin că la nivel european se vorbeşte prea mult de Jose Mourinho şi prea puţin de meciul Inter – Bayern München. „Este o lipsă de respect faţă de finala Ligii Campionilor şi faţă de jucătorii celor două echipe să vorbeşti atât de mult despre Mourinho", a spus fostul atacant din anii ‘70-‘80, Paul Breitner. Acesta a fost contrazis însă de atacantul lui Inter, Samuel Eto’o: „Mourinho? Este unic. Vom câştiga cupa". Pe un ton la fel de optimist ca al camerunezului a vorbit şi Arjen Robben de la Bayern München, care revine pe „Santiago Bernabeu" după ce a jucat la Real Madrid: „Mi-am dorit să ajung în finala de la Madrid încă de când am trecut de faza grupelor şi nu concep să nu câştigăm. Ştiu că se vorbeşte mult de duelul dintre antrenori. Despre Van Gaal pot să vă spun că este un foarte bun tactician şi ştie să scoată ce este mai bun de la fiecare jucător. A avut nevoie de timp ca să se adapteze la München, dar acum deja e în perioada în care culege rezultatele".

Presa italiană a scris ieri că suporterii spanioli care vor veni pe „Santiago Bernabeu" să vadă finala vor ţine cu Inter şi cu Mourinho pe care deja îl consideră ca fiind viitorul lor antrenor, începând din sezonul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS