10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorinel Munteanu: Mergem la victorie la Severin

Dorinel Munteanu: Mergem la victorie la Severin

Oţelul ameninţă că vine să învingă Universitatea în noul său fief de la malul Dunării, iar „prietenul“ lui Mititelu, Marian Iancu, ne vrea în Liga a II-a.

 

După ce a învins FC Vaslui cu 1-0, antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, regretă că echipa sa nu a prins un loc de cupele europene. În acelaşi timp, „Munti" avertizează Universitatea că nu va avea milă de olteni la meciul de sâmbătă. „Îmi pare rău de locul şase, iar dacă nu pierdeam la Timişoara, dacă eram atenţi şi la alte jocuri, acum eram pe altă poziţie. Dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu. Am trecut printr-o perioadă dificilă, iar greul de-abia acum începe. Lumea aşteaptă mai multe de la noi, va fi şi mai mare presiunea. Nu ne interesează situaţia Craiovei. Mergem să jucăm şi să câştigăm. Mergem la victorie la Severin", a declarat Munteanu. Şi directorul general al Oţelului, Marius Stan, a trimis un avertisment alb-albaştrilor, anunţându-i că echipa sa vine la Severin să învingă. „Mergem la Craiova să jucăm, ca peste tot. Ne-au întrebat unii, înaintea meciurilor cu Pandurii, Iaşi şi Astra, dacă nu cumva le dăm meciurile şi i-am făcut pe fiecare să plângă cu vorbe. Ăsta-i spiritul jocului până la urmă. Trebuie să mergi şi să joci. Cine nu şi-a făcut încă punctele, e treaba lui şi nu problema noastră! Noi vrem mai multe puncte şi nu ne poate condamna cineva că am vrut cu unii mai mult şi cu alţii mai puţin", a spus Stan.

Un atac neaşteptat pentru Universitatea a venit din partea lui Marian Iancu, bossul de la FC Timişoara, care, supărat pe Adrian Mititelu, vrea să vadă Ştiinţa în Liga a II-a. „Am primit două SMS-uri de la Mititelu. M-a făcut în toate felurile. Am spus că Universitatea nu e cea de la Severin, e cea din Bănie şi că echipa lui de acum nu are nici o legătură cu Ştiinţa. Nu l-am jignit cu nimic. Oare sunt nebuni cei care îl acuză, este Mititelu un formator de moralitate? S-a scris prea mult după Universitatea – CFR. 80% – 90% dintre cei care au comentat în mass-media spun despre Cluj că face unele lucruri din cauza cărora eu nu-i pot considera campioni. În aceste condiţii, îmi pun şi eu nişte semne de întrebare. Am spus că vreau ca Universitatea să retrogradeze, nu Pandurii, şi îmi susţin în continuare afirmaţia", a afirmat Iancu la Sport.ro.

 

„Reghe“ şi Ana, spioni la Galaţi

 

Universitatea Craiova are nevoie de toate cele trei puncte în meciul cu Oţelul pentru a nu sta la mâna celorlalte rezultate. Poli Iaşi şi Pandurii, aflate pe locuri retrogradabile, la doar două puncte de Ştiinţa, speră şi ele că se vor salva în ultima etapă, lupta pentru supravieţuire dându-se în trei, dintre care doar o echipă rămâne în Liga I.

Dacă juveţii fac egal cu gălăţenii, se salvează doar dacă celelalte două contracandidate nu înving în ultima etapă. La egal pentru Universitatea, dacă Pandurii pierde la Alba Iulia, iar Poli Iaşi învinge Unirea Urziceni, se salvează moldovenii, care stau mai bine la meciurile directe cu Ştiinţa. Dacă Pandurii şi Poli Iaşi înving, iar Craiova termină nedecis cu Oţelul, cele trei echipe acumulează 34 de puncte, caz în care se face clasamentul în trei, situaţie care îi avantajează pe alb-albaştri.

În cazul unei înfrângeri a Ştiinţei, se salvează oricare dintre echipele Pandurii sau Poli Iaşi care învinge sâmbătă, iar cealaltă nu reuşeşte să câştige. Dacă juveţii pierd, iar atât Pandurii, cât şi Poli Iaşi înving, rămâne în Liga I echipa din Copou, care stă mai bine la „directe". La înfrângere pentru Craiova şi egal pentru Pandurii şi Poli Iaşi, rămâne în primul eşalon Universitatea.

Suporterii olteni, dar şi oficialii Ştiinţei speră ca trupa lui George Biţă să învingă sâmbătă Oţelul pentru a nu mai lăsa loc pentru alte calcule. Noul manager general al Universităţii, Laurenţiu Reghecampf, şi soţia acestuia, Ana Maria Prodan, au spionat luni Oţelul, în meciul cu FC Vaslui. „Am văzut o echipă a Oţelului foarte bună, de care însă nu ne temem. Nu mizez pe lipsa lor de concentrare, ci pe valoarea jucătorilor mei", a spus „Reghe" după meciul de la Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII