13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul meci acasă în Liga I?

Ultimul meci acasă în Liga I?

Pandurii Târgu Jiu – FC Timişoara

Stadion „Municipal“, astăzi, ora 21.45 (Antena 1).

Formaţii probabile:

Pandurii: Mingote – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Murgan, Orac, Grecu – Kamara, Stromajer. Antrenor: Florin Bejinariu.

FC Timişoara: Pantilimon – Sepsi, Luchin, Cisovski, Bonfim – Cociş, Bourceanu, Magera, Curtean – Goga, Parks. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Vor arbitra: I. Kovacs – C. Nica, Ed. Dumitrescu.

Pandurii au datoria morală de a se despărţi frumos de publicul de pe „Municipal“ după jocul cu FC Timişoara, ultimul meci disputat acasă în Liga I.

Pandurii Târgu Jiu a dus lipsă de rezultate, nu şi de spectatori în acest sezon. Conform statisticii, gradul de ocupare a „Municipalului" a fost de 54%, gorjenii situându-se pe locul doi într-un astfel de top, după Gaz Metan Mediaş (66%). Cu o medie de 5.000 de spectatori pe meci, Pandurii este pe locul 7, detronând echipe cu pretenţii de cupe europene ca Dinamo, Vaslui sau Unirea Urziceni. Jocul cu FC Timişoara nu va strica statistica, ci o va îmbunătăţi, mai ales că partida coincide cu începerea Zilelor oraşului Târgu Jiu, iar intrarea va fi gratuită. Oficialii clubului speră ca jucătorii să obţină, la ultima reprezentaţie acasă în acest campionat, o victorie care să păstreze vii speranţele de salvare până în ultima etapă. „Sperăm ca jucătorii să se mobilizeze mai bine de această dată, fiind şi ultimul meci din acest sezon pe teren propriu. Au datoria morală de a câştiga acest meci. În acest retur, suporterii au crezut mereu că echipa se poate salva de la retrogradare, iar dacă suporterii cred că ne putem salva, atunci şi jucătorii trebuie să creadă până în ultimul moment în această şansă şi să profite de ea. La finalul meciului cu FC Timişoara, jucătorii trebuie să poată să se uite în ochii suporterilor. Indiferent de rezultatele celorlalte echipe în această etapă, Pandurii trebuie să câştige meciul cu FC Timişoara", a declarat secretarul general al clubului, Daniel Băloi.

 

Motto: victoria

 

Conform tradiţiei ultimelor două sezoane (victorii cu 3-1 şi 1-0) şi ţinând cont de asipraţiile fiecărei grupări, FC Timişoara este favorită la Târgu Jiu. Gorjenii au şi ei două succese în primele două campionate (3-2 şi 1-0), dar bănăţenii nu aveau anvergura de acum. Fiind în situaţie disperată, pandurii, prin vocea antrenorului interimar Florin Bejinariu, anunţă un joc ofensiv: „Sper ca în meciul cu Timişoara să ne descătuşăm şi să reuşim să marcăm. Există un singur motto: victoria. Suntem obligaţi să adoptăm un stil ofensiv". Pandurii au dovedit până acum că nu ştiu să atace, având cel mai slab atac din Liga I, iar acum şansele ca vorbele lui Bejinariu să fie puse în practică sunt foarte mici, oltenii având în faţă a doua apărare a campionatului. Noul „principal", ca şi oficialii clubului, speră că FC Timişoara vine la Târgu Jiu debusolată după ce a ieşit din lupta pentru titlu. „Lupta la titlu s-a încheiat. CFR Cluj nu cred că face paşi greşiţi cu Internaţional. În acest context, FC Timişoara nu mai are şanse la titlu. Au şi doi jucători exponenţiali care nu vor juca, Alexa şi Contra", a mai spus Bejinariu. Pandurii nu are probleme de efectiv, cu excepţia lui Stanca, urmând să revină în primul unsprezece fundaşii Chibulcutean şi Cardoso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII