10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, vlăguiţi în faţa porţii

Pandurii, vlăguiţi în faţa porţii

Lipsa unui om de gol şi a unui preparator fizic sunt două dintre cauzele decăderii echipei Pandurii Târgu Jiu în returul acestui sezon.

 

Pandurii Târgu Jiu, pregătită de tehnicienii Sorin Cîrţu (etapele 1-11 şi 23-32) şi Liviu Ciobotariu (etapele 12-22), este cea mai slabă echipă din Liga I în 2010, adunând abia zece puncte în 15 jocuri disputate. Gorjenii deţin şi recordul negativ al golurilor marcate, doar patru în retur, având totodată cel mai slab atac din prima ligă, cu 18 goluri marcate în 32 de etape.

Paradoxal, echipa din Târgu Jiu păstrează încă şanse teoretice de menţinere în primul eşalon dacă va câştiga ultimele dispute cu FC Timişoara şi Unirea Alba Iulia, ceea ce pare imposibil de realizat judecând prin prisma evoluţiei echipei din ultimul timp. Cel care i-a secondat atât pe Cîrţu, cât şi pe Ciobotariu, Florin Bejinariu, are misiunea de a salva finalul de sezon în care şi locul 15, primul retrogradabil, este o ţintă pentru gorjeni. „Şi locul 15 e o variantă. Am înţeles că există posibilitatea ca o echipă să nu ia licenţa, aşa că putem să rămânem în Liga I. Acesta este obiectivul, să rămânem în prima ligă", a spus căpitanul pandurilor, Alexandru Păcurar.

 

„Înscriem foarte puţin“

 

Alex Păcurar admite că mai sunt şanse de salvare, dar cu condiţia ca echipa să-şi îmbunătăţească jocul în aceste ultime etape şi să beneficieze şi de ajutorul rezultatelor indirecte.

„Matematic vorbind, mai sunt şanse. Trebuie să câştigăm cu Timişoara, iar dacă ne ajută şi alte rezultate, avem şanse mari să evităm retrogradarea. Sperăm ca ei să vină mai relaxaţi. Şanse sunt, dar depinde de jocul nostru. Şanse am avut cu toate echipele. Am pierdut nişte puncte printre degete care pot fi decisive. Chiar se poate, dar trebuie să facem totul pe teren, nu doar să vorbim", a spus golgheterul grupării gorjene, cu cinci reuşite în acest sezon. Ca şi Sorin Cîrţu, Păcurar nu-şi asumă explicit vina pentru situaţia echipei, ci o împarte între conducători, jucători şi antrenori. Acesta acceptă că două dintre cauzele decăderii echipei au fost lipsa unui preparator fizic şi a unui om de gol.

Liviu Ciobotariu nu a acceptat în iarnă să i se aducă un preparator fizic, asumându-şi şi acest rol, lucru de neacceptat la acest nivel. Indiferent că a stat Cîrţu sau Ciobotariu pe bancă, pandurii au fost certaţi cu golul în acest sezon. Atacanţii grupării gorjene au marcat împreună cinci goluri (Stromajer 3, Raskovic 1 şi Tilincă, 1) din totalul de 18.

„Ne-a lipsit şi un preparator fizic. Faptul că înscriem foarte puţin ne-a dus atât de jos. Patru goluri în retur e foarte puţin. E şi ăsta unul dintre motivele pentru care suntem aici. Nu vreau să vorbesc de tactică. Vina e a tuturor. Greşeli am făcut cu toţii. Nu pot să găsesc principalul vinovat sau cauza care ne-a adus aici", a spus Păcurar.

 

Condescu propune reducerea salariilor fotbaliştilor

 

Liderul sindical şi preşedintele echipei de fotbal Pandurii, Marin Condescu, vrea să discute cu colegii din minerit şi energie şi cu şefii de cluburi din Liga I un plan de strângere de fonduri, menit să prevină reducerile pensiilor şi alocaţiilor pentru copii.

„Noi avem 16.000 de membri în Oltenia şi ne-am manifestat solidaritatea cu românii şi în alte situaţii dificile. Am convingerea că toţi colegii mei vor fi de acord cu un asemenea gest, în urma căruia vom strânge zece milioane de euro până la sfârşitul anului. Preşedintele Băsescu a spus că are nevoie de 500 de milioane de euro pentru a finanţa pensiile şi alocaţiile la copii, noi îl ajutăm să adune 10% din această sumă, numai să nu micşoreze pensiile oamenilor", a afirmat Condescu.

În calitate de preşedinte al clubului de fotbal Pandurii, Condescu va propune şi ca drepturile de televizare din Liga I din viitorul campionat de fotbal să fie donate. De asemenea, acesta afirmă că fiecare club poate dona câte un milion de euro dacă reduce salariile fotbaliştilor cu 25%. Condescu estimează că astfel s-ar aduna peste 40 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS