22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHai, că se poate!

Hai, că se poate!

Susţinută de întreaga Românie, Oltchim trebuie să învingă Viborgul la opt goluri diferenţă şi să cucerească trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin.

 

În handbalul de înaltă performanţă, un „accident" categoric de genul Viborg HK – Oltchim 28-21 (14-11), rezultat înregistrat la Herning, în manşa tur a finalei Ligii Campionilor, se remediază foarte greu, dar în viaţă nimic nu este imposibil. Aceasta este, de fapt, deviza jucătoarelor, antrenorilor şi finanţatorului formaţiei din Râmnicu Vâlcea, întreaga „familie" a Oltchimului, aici incluzând şi suporterii, fiind de părere că se poate obţine o victorie la opt goluri diferenţă în meciul retur al finalei, programat sâmbătă, de la ora 20.45 (Pro TV), chiar dacă danezele de la Viborg sunt deţinătoarele trofeului.

 

„Fetele vor încerca să facă minuni“

 

Antrenorul campioanei României, Radu Voina, a afirmat că este sigur că elevele sale vor încerca să facă minuni pentru a cuceri cel mai preţios trofeu al competiţiilor intercluburi. „Am disputat o primă repriză a finalei, sâmbăta trecută, la Herning. Spuneam înainte că, indiferent de rezultatul de acolo, această finală se va juca în două meciuri. Din păcate, diferenţa de pe tabela de marcaj a fost puţin neaşteptată, dar asta este viaţa. Sper că fetele au uitat acea repriză, iar în scurt timp se vor concentra pentru al doilea meci. Sunt sigur că vor încerca să facă minuni. Va fi foarte greu, pentru că în faţa noastră se află campioana en-titre din Liga Campionilor, cea care a jucat cinci finale în această competiţie. Pentru noi este prima finală, dar sper ca ele să reuşească să joace ceea ce ştiu cel mai bine", a spus „principalul" Oltchimului, pentru Mediafax. „Indiferent de ceea ce se va întâmpla, aceste fete merită laude pentru că au făcut performanţă pentru sportul românesc. Am trăit în această săptămână multe lucruri care nu-şi au locul, iar fetele sunt afectate. Nu vreau să spun câţi ani au trecut de când o echipă românească, din orice sport, a jucat o finală de Liga Campionilor. Cred că aceste fete sunt mult înaintea României, ca performanţă. Numai pentru acest lucru ar trebui respectate. Se uită că jucăm o finală de Liga Campionilor, se uită că venim din Vâlcea să jucăm la Bucureşti, pentru că nu avem o sală, şi se uită că sunt foarte mulţi oameni care le admiră pe fete", a adăugat Radu Voina, subliniind că şi-a stabilit deja obiectivul pentru sezonul viitor, acesta fiind câştigarea Ligii Campionilor.

 

Roibu şi Berbecaru, optimişti

 

Finanţatorul Oltchimului, Constantin Roibu, crede că oltencele sunt pregătite să răstoarne rezultatul din meciul tur cu Viborg HK. „O diferenţă de şapte goluri în handbal nu este una prea mare. S-au mai văzut cazuri în care s-a revenit de la o asemenea diferenţă. Ar fi nemaipomenit pentru noi, cu atât mai mult cu cât nici o echipă care a jucat în finala Ligii Campionilor nu a reuşit o asemenea revenire. Am discutat cu fetele, moralul este foarte bun la echipă, au ambiţie foarte mare să răstoarne rezultatul, iar dacă vom reuşi acest lucru ar fi extraordinar pentru sportul din această ţară, pentru club şi pentru mine. Sunt convins că va fi o atmosferă incendiară, iar suporterii le vor încuraja pe fete pentru a întoarce rezultatul în favoarea lor", a spus Constantin Roibu, fiind completat de vicepreşedintele Petre Berbecaru: „Trebuie să recuperăm câte patru goluri pe fiecare repriză. Cu o apărare bună, eu zic că se poate întoarce rezultatul. Fetele şi-au revenit după primul meci şi au încredere că pot reuşi să câştige trofeul pus în joc. Trebuie să demonstreze că puteau mai mult şi în Danemarca. Vom avea de partea noastră şi spectatorii, atmosfera va fi fantastică şi cred că ne va ajuta mult. Îi rog pe spectatori să creadă în noi şi sunt sigur că fetele îşi vor da viaţa pe teren".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII