14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMadridul s-a împodobit în roşu şi alb

Madridul s-a împodobit în roşu şi alb

Atletico a reuşit ceea ce nu a făcut Real în acest sezon şi a câştigat un trofeu european, după o finală cu Fulham, una dintre formaţiile londoneze care au încercat fără succes să pună mâna pe cupă în ultimii 25 de ani.

 

Trofeul Ligii Europa a ajuns la Atletico Madrid, care a reuşit să pună în umbră, cel puţin pentru o seară, numele rivalei din capitala Spaniei, Real. Grăitor în acest sens este şi bannerul afişat de fanii „rojiblanco" la sfârşitul partidei câştigate la Hamburg cu 2-1 în faţa lui Fulham, după prelungiri: „Atletico, singura echipă din Madrid care contează în Europa".

Londra a rămas fără acest trofeu european în ultimii 25 de ani şi după disputarea finalei de miercuri. Micuţa formaţie din sud-vestul capitalei Angliei, Fulham, nu a câştigat nici ea cupa, la fel cum nu izbutiseră Chelsea, Arsenal, Tottenham sau West Ham United în ultimul sfert de veac. Lui Diego Forlan, autorul celor două goluri ale madrilenilor în finală, îi sunt alocate în aceste zile în presa spaniolă spaţii mai mari decât „diamantului" de 98 de milioane de euro de la Real, Cristiano Ronaldo, iar asta se întâmplă din motive pur fotbalistice. Antrenorul Quique Sanchez Flores, care a preluat, în toamna lui 2009, o echipă aflată la retrogradare în Primera Division, a devenit acum unul din cei mai curtaţi tehnicieni. În aceeaşi situaţie sunt şi jucătorii lui Fulham, care, deşi au pierdut finala, au avut un parcurs de excepţie în Europa League şi au jucat în stil de echipă mare în ultimul act. Acesta a fost al doilea trofeu european din istorie cucerit de Atletico, după Cupa Cupelor din 1962.

 

Flores, mândru de jucătorii săi

 

Antrenorul lui Atletico, Quique Sanchez Flores, a declarat, după ce formaţia sa a câştigat Liga Europa, că este foarte mândru de jucătorii săi. „Suntem extrem de fericiţi că ne-am atins obiectivul. Este un motiv de bucurie pentru mine şi sper că fanii sunt mândri de noi. Suntem conştienţi de faptul că a trecut mult timp de la ultimul succes pe plan european şi va trebui să profităm de această reuşită. Am ştiut că va fi dificil să marcăm împotriva lui Fulham, care formează o echipă bine organizată. În această seară au fost două meciuri într-unul singur, deoarece a trebuit să atacăm cu toate forţele, dar să ne şi apărăm atent în faţa unei formaţii care a meritat să joace această finală. Înainte de a intra pe teren, le-am spus jucătorilor mei să fie curajoşi şi să profite din plin de această finală. Sunt foarte, foarte mândru de jucătorii mei şi de această victorie", a spus Sanchez Flores.

 

Hodgson: Meritam să ajungem la penaltiuri

 

Roy Hodgson, antrenorul echipei Fulham, susţine că elevii săi ar fi meritat să ajungă la loviturile de departajare. „Jucătorii sunt extrem de dezamăgiţi, deoarece au făcut un joc bun, au fost disciplinaţi şi au depus un efort uriaş din punct de vedere mental şi fizic. Forlan este un mare atacant şi a înscris ca un vârf autentic, dar cred că meritam să ajungem la loviturile de departajare. Putem fi mândri de ceea ce am făcut în cele 63 de meciuri din acest sezon şi vom încerca să utilizăm experienţa acumulată. Jucătorii sunt abătuţi, deoarece au crezut că putem ajunge la loviturile de departajare", a spus Hodgson. „Va dura ceva timp până vom digera această înfrângere şi până ce jucătorii vor trece peste acest eşec. Când am jucat primul nostru meci în Liga Europa, în iulie, n-am crezut că vom putea ajunge atât de departe, dar acest lucru nu aduce nici un confort şi nici o bucurie, deoarece am fost foarte aproape de o mare performanţă. Am făcut un meci foarte bun, dar nu am fost recompensaţi. Liga Europa a fost o experienţă extraordinară pentru noi, iar noul format este foarte interesant, deoarece se apropie de Liga Campionilor", a mai spus tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII