14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBejinariu, şase puncte!

Bejinariu, şase puncte!

Sorin Cîrţu a fost demis, împreună cu propriul staff tehnic, în această săptămână, de Consiliul de Administraţie al echipei Pandurii, însă acesta va mai figura în acte ca tehnician al grupării gorjene până după jocul cu FC Timişoara pentru a-şi ispăşi şi ultima etapă de suspendare. Secundul Florin Bejinariu a preluat prerogativele lui Cîrţu cu obiectivul de a aduce două victorii în ultimele etape: „E o şansă care mi s-a acordat şi o mare responsabilitate în acelaşi timp. Misiunea mea este să recapacitez echipa şi să obţin două victorii. Dacă vom scăpa de la retrogradare cu atât mai bine. Există şanse teoretice şi trebuie să credem în ele şi să insuflăm şi fotbaliştilor acest lucru", a spus Bejinariu. Odată cu plecarea lui Cîrţu, a dispărut şi conceptul de „autobază" la Pandurii, gorjenii fiind hotărâţi să mizeze numai pe ofensivă cu FC Timişoara şi Unirea Alba Iulia. „Nu am reuşit în ultima perioadă mare lucru acasă. Am marcat doar două goluri la Târgu Jiu în retur, ceea ce este foarte puţin. Sper ca în jocul cu Timişoara să ne descătuşăm, să reuşim să marcăm pentru că numai golurile ne ţin în viaţă. Nu mai e nimic de pierdut. Suntem obligaţi să adoptăm un stil ofensiv", a mai spus Bejinariu.

 

Hârsu, în staff-ul lui Bejinariu

 

Dorin Hârsu, antrenorul cu portarii din mandatul lui Ciobotariu, se va ocupa în acest final de sezon de pregătirea
goalkeeperilor din lotul pandurilor. Hârsu i-a avut ieri la antrenament doar pe cei doi portari de la Pandurii II, Bănică şi Livshit, în timp ce Mingote a lucrat la sala de forţă, iar Stanca s-a pregătit separat, nefiind încă refăcut după problemele la spate. Plecarea lui Cîrţu a destins şi atmosfera la Pandurii, jucătorii fiind destul de relaxaţi la antrenament. „Nu mai avem nimic de pierdut. Să fim relaxaţi şi să privim cu încredere următoarele două meciuri. Vedem la partida de luni dacă s-a schimbat ceva. Atmosfera este ceva mai relaxată", a explicat căpitanul Păcurar.

 

Păcurar: Nu rămân în Liga a II-a

 

Chiar dacă are contract cu Pandurii încă patru ani, mijlocaşul Alexandru Păcurar nu agreează ideea de a continua cu gruparea gorjeană în eşalonul secund. „Sincer, nu prea iau în calcul să joc şi la Liga a II-a. Mai am contract cu Pandurii şi nu ştiu ce o să fie, dar nu vreau să joc în Liga a II-a. Am 28 de ani şi mai am multe de spus în Liga I. Am trei sezoane şi jumătate aici, nu ştiu cât mai rămân. De-a lungul timpului am fost transferat pe la multe echipe, afară şi în ţară, dar am rămas la Târgu Jiu. Deocamdată, mă gândesc la următoarele două meciuri şi apoi vedem ce va fi din sezonul viitor", a afirmat Păcurar. Revenit după o ruptură musculară, Alex Păcurar nu se simte pregătit pentru a juca titular în ultimele două jocuri: „Am lipsit aproape două luni. Nu ştiu dacă pot juca 90 de minute. În cele două meciuri în care am intrat am simţit pe pielea mea că nu sunt 100% pregătit. Dacă se va apela la serviciile mele, o să încerc să fac totul ca să îmi ajut echipa", a mai spus Păcurar.

 

Vină colectivă

 

Sorin Cîrţu l-a acuzat pe Păcurar că la faza premergătoare golului Rapidului acesta a
înapoiat mingea gazdelor direct la portar, şi nu în out de margine. Păcurar nu se simte vinovat şi spune că a fost un gest de fairplay. „Nu-mi reproşez nimic la faza aceea. Cu câteva minute înainte la fel au procedat şi ei, au dat mingea portarului nostru. E părerea lui (Cîrţu – n.r.), am dat dovadă de fairplay. Până să ajungă mingea în careu a fost la portarul lor, care a degajat-o, a ajuns la Iordache şi apoi a venit golul. E prea mult să spună cineva că am eu vreo vină la golul Rapidului", a reacţionat Păcurar. Acesta consideră că atât conducătorii, cât şi antrenorii şi jucătorii sunt vinovaţi pentru situaţia dificilă în care se află echipa Pandurii, la un pas de retrogradare: „Vina e a tuturor, jucători, antrenori şi conducere."

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU