10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDulgheru a eliminat-o pe Dementieva

Dulgheru a eliminat-o pe Dementieva

Alexandra are şanse mari să devină cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, după ce a eliminat-o pe Elena Dementieva şi s-a calificat în optimile de la Madrid.

 

După victoria de răsunet de săptămâna trecută de la Roma, obţinută în faţa Dinarei Safina, o fostă lideră mondială, Alexandra Dulgheru (38 WTA) a „recidivat", câştigând în faţa altei jucătoare din Top 10, şi tot în trei seturi. Eleva lui Daniel Dobre s-a impus cu 6-1, 3-6, 7-5 în faţa Elenei Dementieva, într-un meci din turul secund al turneului de la Madrid, dotat cu premii totale de 3,5 milioane euro, informează amosnews.ro.

Partida, care a durat două ore şi 33 de minute, a fost extrem de echilibrată şi cu destule răsturnări de situaţie. Meciul a început în nota de dominare a Alexandrei, care s-a mişcat excelent şi şi-a adjudecat pe merit primul act, cu un scor neverosimil, 6-1. Dementieva a replicat imediat şi a egalat rapid la seturi, cu un 6-3 în actul al doilea, părând totodată că se poate desprinde decisiv în momentul în care a avut 4-1 şi serviciul în setul decisiv. Sportiva noastră nu s-a resemnat, a făcut un break rapid şi a restabilit egalitatea, scor 5-5, deşi la 5-4 rusoaica a servit pentru câştigarea meciului. Din acel moment, totul a decurs în favoarea Alexandrei, care şi-a adjudecat decisivul cu 7-5, după ce a mai ratat patru mingi de meci.

În urma calificării între cele mai bune 16 jucătoare de la Madrid, Alexandra Dulgheru şi-a asigurat 140 de puncte WTA şi 27.500 de euro.

 

Cu Safarova în optimi

 

Următoarea adversară a Alexandrei Dulgheru în optimi va fi jucătoarea cehă Lucie Safarova (30 WTA), care a trecut în turul al doilea de Olga Govortsova (Belarus), cu 4-6, 6-2, 7-5. Dulgheru şi Safarova nu s-au întâlnit niciodată.

Reuşita Alexandrei Dulgheru nu a fost singura surpriză din turul al doilea de la Madrid, alte patru favorite la câştigarea trofeului fiind eliminate. Daneza Caroline Wozniacki (2 WTA) a fost învinsă de ucraineanca Alona Bondarenko (26 WTA) cu 6-2, 6-3, poloneza Agnieska Radwanska (9 WTA) a fost depăşită de elveţianca Patty Schnyder (48 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-4, în timp ce franţuzoaica Marion Bartoli (12 WTA) a cedat în faţa spaniolei Anabel Medina Garrigues (54 WTA) cu 6-2, 6-0, iar italianca Flavia Pennetta (14 WTA) a pierdut partida cu Andrea Petkovic (51 WTA), jucătoarea germană impunându-se cu 7-6(3), 6-3.

Alte rezultate înregistrate în turul doi la Madrid: S. Stosur – M. Martinez Sanchez 7-6(2), 6-4; N. Li – D. Cibulkova 6-2, 3-6, 7-5; N. Petrova – A. Pavlyuchenkova 6-2, 7-5; S. Peer – A. Kleybanova 7-6(4), 6-0; A. Rezai – K. Zakopalova 6-3, 7-5.

Şi Hănescu continuă la Madrid

 

Tot în capitala Spaniei, Victor Hănescu a acces în turul trei al turneului de Masters Series, după victoria obţinută în faţa ibericului Daniel Munoz-De La Nava, în două seturi, scor 6-0, 4-6, 6-3, informează asport.ro. Pentru accederea în turul trei, bucureşteanul de 28 de ani şi-a asigurat un cec de 33.750 de euro şi 90 de puncte ATP.

În optimile Mastersului de la Madrid, Victor Hănescu va da piept cu învingătorul din partida dintre britanicul Andy Murray, al treilea favorit al competiţiei, şi argentinianul Juan Ignacio Chela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU