9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Supărare maximă

Suporterii craioveni s-au săturat să-şi vadă echipa favorită înghesuită de majoritatea adversarelor şi „tăvălită“ de interesele patronului Adrian Mititelu, pe care îl consideră cel mai mare rău al Ştiinţei.

 

Finalul campionatului a culminat cu cel al răbdărilor, suporterii craioveni nemaiavând nici un fel de păsuire pentru finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu. Umiliţi prin deciziile înţeleptului conducător, fanii de la Peluza Sud „Cristi Neamţu" nu s-au resemnat şi i-au întors spatele lui Mititelu şi angajaţilor lui, indiferenţa fiind principala lor armă. În semn de protest, nu au urmat echipa la Severin, dându-le „oficialilor" ocazia să exulte şi astfel să-i perie pe severineni.

Văzând că echipa lor de suflet are nevoie nu numai de aplauzele micuţei galerii locale, Legiunea XIII Gemina, ultraşii craioveni au decis să-şi calce pe „inimă" şi să se prezinte pe „Municipal", pentru a stimula întreaga suflare alb-albastră să creeze o atmosferă apropiată celei de pe legendarul stadion „Ion Oblemenco". „Mititelu a reuşit ce şi-a propus, a provocat scârbă şi lehamite în rândul suporterilor şi în timp i-a determinat să stea acasă. Nu au răspuns decât 100 de băieţi la apel. A mutat echipa la Severin, pentru că ştia că noi nu o să venim acolo, şi n-o să fie contestat de nimeni. Acolo este aplaudat şi la înfrângeri, pentru că oamenii apreciază că au şi ei o echipă în Liga I şi au ce face în weekend sau lunea, cum a fost acum meciul cu CFR Cluj", a spus Gabriel Ţârcă, alias Gabi Blondu’, unul din liderii Peluzei Sud. „Am decis să mergem la meciul cu CFR Cluj pentru că era important pentru viitorul echipei noastre. Altfel, nu aveam ce căuta acolo. Nu credem că a fost blat, a fost neputinţă şi asta ne doare, dar suntem siguri că dacă se juca pe «Ion Oblemenco» nu pierdeam acest meci. Publicul craiovean ştia să-i motiveze pe jucători", a completat un alt suporter, care a făcut deplasarea la Severin.

 

„Nu avem nimic cu cei din Severin“

 

La disputa cu CFR Cluj s-au derulat şi câteva momente confuze în sectorul galeriei, suporterii craioveni fiind în centrul atenţiei. „Nu a fost vorba despre nici o bătaie. Am fost provocaţi de câţiva chibiţi de-ai lui Mititelu, dar nu am ripostat în nici un fel, mai ales că ştiam ce ordine primiseră oamenii de la Poliţia Comunitară. Noi nu ne-am dus la Severin să ne războim cu nimeni, ci să ne încurajăm echipa, pentru că avea nevoie. Cu cine să ne certăm la Severin, galeria aia mică a lor era formată din câteva fete şi băieţi de liceu. Nu avem nimic cu cei din Severin, fac şi ei ce pot pentru Universitatea", a punctat Gabi Blondu’, explicând scandările anti-Mititelu care au alternat cu încurajările pentru echipă. „Noi nu putem fi de acord cu acest aşa-zis patron, care a luat echipa Craiovei şi a dus-o la Severin, ca pe un bun propriu, iar acum mai are un pic şi o retrogradează. Este incredibil unde am ajuns. Probabil că îi convine, cheltuieşte mai puţin, mai ales că nu prea are bani. Am spus-o şi o repet, noi, publicul craiovean, nu ne asociem decât cu performanţa, iar de minciunile lui Mititelu suntem sătuli. Ce a făcut el în cinci ani de când a preluat echipa nu a reuşit nimeni şi nu putem să-l iertăm. Şi-a bătut joc de o Oltenie întreagă. Mititelu e cel mai mare rău care i se putea întâmpla Craiovei. Singurul lucru pozitiv pe care l-ar putea face Mititelu pentru echipă ar fi să vândă şi să plece", a completat Gabi Blondu’.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII