15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Bărbulescu, dublu campion naţional

Cristi Bărbulescu, dublu campion naţional

Sportivul de la CSS Craiova a obţinut două medalii de aur la CN de tenis de masă rezervat juniorilor II şi se pregăteşte pentru Balcaniadă şi Campionatul European.

 

Municipiul Slatina a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, Campionatul Naţional individual de tenis de masă (juniori II). La simplu, craioveanul Cristian Bărbulescu, de la CSS (antrenor Liviu Nicoli), a trecut pe rând de Florin Spelbuş (CSS LPS Slatina), scor 4-0, Cristian Jumară (CSS Craiova), scor 4-0, Dan Zărnescu (CSU Craiova), scor 4-2, Dan Daniel (CSS LPS Bistriţa), scor 4-2, şi Alin Spelbuş (CSS LPS Slatina), scor 4-2, obţinând prima medalie de aur a întrecerii. Cea de-a doua a fost câştigată la dublu băieţi, perechea Cristian Bărbulescu (CSS Craiova) – Alin Spelbuş (CSS LPS Slatina) ajungând în finală după ce a trecut cu 3-0 de perechea C. Jumară (CSS Craiova) – I. Daniel (CSS Târgu Mureş) şi cu 3-2 de A. Margin (CSS Zalău) – Şt. Ghinea (Câmpulung). În ultimul act al întrecerii, oltenii au învins perechea bistriţeană D. Daniel – A. Costea cu 3-2, urcând pe prima treaptă a podiumului. La dublu mixt, Bărbulescu a făcut pereche cu Bernadette Balint (CSS Arad). Cei doi au pierdut în semifinale la perechea de la CSS Slatina, A. Spelubuş – I. Ciobanu, scor 0-3, şi a trebuit să se mulţumească doar cu medaliile de bronz. „Am obţinut rezultate bune, care ne dau încredere pentru concursurile următoare. La sfârşitul săptămânii acesteia urmează Campionatul Naţional de juniori I de la Zalău, iar peste două săptămâni Cristi Bărbulescu va merge la un concurs internaţional la Zagreb. Pe 24-27 iunie va avea loc Campionatul Balcanic, la Slatina, iar în perioada 16-25 iulie se vor desfăşura Campionatele Europene de cadeţi de la Istanbul – Turcia, unde sperăm la noi medalii", a declarat Liviu Nicoli, antrenor la CSS Craiova. La simplu, Cristian Jumară (antrenor Olimpiu Oproiu) s-a clasat pe locul 12, iar la dublu, alături de Istvan Daniel (Târgu Mureş), pe locurile 5-8.

 

Roberta Dragonu, speranţe de mai bine

 

În întrecerea fetelor, craioveanca Roberta Dragonu s-a clasat la simplu pe locul 12, însă există şanse ca la anul să-şi îmbunătăţească performanţele, putând ameninţa podiumul. „Roberta a fost favorita numărul 11 a concursului şi a reuşit să rămână în top 12, chiar dacă este mai mică şi mai are încă un an de jucat la această categorie. A pierdut cu 4-2 în faţa arădencei Andreea Fistiulof, apoi următoarele trei meciuri le-a cedat la limită, 2-3, dar a reuşit şi o victorie de moral cu 3-0. Sunt mulţumit de jocul ei pentru că a progresat faţă de alte concursuri şi sper ca la anul să facem o surpriză frumoasă, ne gândim chiar la o medalie", a declarat Cătălin Georgescu, antrenor la CSS Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII