24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMaike Cioacă: Turcul a influenţat decizia arbitrilor

Maike Cioacă: Turcul a influenţat decizia arbitrilor

Pugilistul craiovean a părăsit Campionatul Mondial de la Baku, după ce arbitrii l-au declarat câştigător, la preferinţe, pe turcul Bulut Haykir, care trimitea celor din sală „bezele“. Cioacă crede că, dacă primea o decizie favorabilă în acel meci, încheiat 1-1 în ring, avea şanse la o medalie.

 

Pugilistul Maike Cioacă, de la CS Armata Craiova, a revenit cu un gust amar de la Campionatul Mondial de box (tineret) de la Baku (Azerbaidjan), chiar dacă era prima competiţie de cel mai înalt nivel la care a participat. Sportivul antrenat de Constantin Cucu a boxat în două meciuri la Baku şi a ratat calificarea în optimile de finală la categoria 51 de kilograme fără să fie învins în ring, ci în urma unei decizii a arbitrilor. După ce în meciul inaugural îl depăşise fără probleme pe francezul Nsiss Jawad, scor 12-4, în partida a doua, craioveanul a boxat cu turcul Bulut Haykir, jocul încheindu-se cu scorul de 1-1 la puncte, dar câştigătorul a fost decis la preferinţe. Maike rememorează cu tristeţe acele momente: „Înainte să se dea decizia, adversarul meu turc a început să bată din palme şi să se agite, pentru a influenţa arbitrii. În plus, toţi spectatorii azeri din sală ţineau cu el, iar în final a fost preferat de arbitri. Consider că eu trebuia să câştig, pentru că am lovit mai mult. Am fost foarte supărat după acel meci, deoarece nu am fost eliminat de un adversar mai bun decât mine, iar dacă aş fi câştigat acea partidă, cred că aş fi luat o medalie, care mi-ar fi adus calificarea la Jocurile Olimpice de tineret, din Singapore".

 

Cântarul, programat la 3 noaptea

 

Sportivului craiovean, care se pregăteşte cu lotul naţional la Hunedoara, sub comanda lui Ilie Captari, i-a fost greu să se adapteze la fusul orar din Azerbaidjan „Aveam cântarul la ora României 3 dimineaţa, iar meciurile, la 9 dimineaţa, spre deosebire de concursurile din România, unde cântarul este dimineaţa, iar meciurile, după-amiaza". Maike spune că la Baku a văzut boxeri de calibru: „Era un nivel foarte ridicat şi de aceea mulţi dintre colegii mei din lot au pierdut la diferenţe mari, cu 24-0, 15-9. Ca să ieşi campion mondial trebuia să joci şase meciuri, în timp ce în România, după numai două meciuri ieşi campion". Sportivul craiovean va împlini în luna august 18 ani şi practică boxul de la vârsta de nouă ani şi jumătate. Prima dată a pus mănuşile la clubul CFR Craiova, unde antrenor i-a fost Petre Ştoiu, iar prima medalie a venit în scurt timp, la categoria 30 de kilograme. În prezent, este legitimat la Armata, dar stă mai mult la Hunedoara, în cantonamentul lotului naţional, acolo unde s-a mutat şi cu şcoala.

 

Boxează doar pentru glorie

 

Deocamdată nu a câştigat din box decât cupe, medalii, diplome, majoritatea cu numele scris greşit, Mike, în loc de Maike, şi tricouri de campion. „Boxul nu aduce bani. Practic acest sport din ambiţie. De la clubul Armata nu am primit nimic. Mama îmi dă bani pentru echipamentul sportiv şi pentru tren, când mă duc la lot. Vreau ca după ce termin liceul să dau ori la Armată, ori la Poliţie". În perioada următoare, sportivul vrea să-şi treacă în palmares un nou titlu naţional, tot la tineret, la Campionatul Naţional, programat la sfârşitul acestei luni, chiar la Craiova.

Palmares Maike Cioacă

– locul 1 la Campionatul Naţional pentru copii şi titlul de „cel mai tehnic pugilist“ (2007); locul 1 la Concursul Naţional de toamnă (2008); locul 1 la Concursul Naţional de toamnă (2009); locul 1 la Campionatul Naţional de tineret (2009); locul 2 la Centura României (2009); locul 1 la turneul internaţional din Danemarca (Arhus) – 2009; locul 1 la Cupa României de tineret (2010); locul 2 la turneul internaţional din Azerbaidjan (Baku) – 2010; participare la Campionatul Mondial de tineret, din Azerbaidjan (Baku) – 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII