10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, elita sportului gorjean

Energia, elita sportului gorjean

Energia Târgu Jiu – „U“ Cluj 22-19 (7-11)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800.

Energia: Dragomir, Ciobanu – Păiuş, Truică (1 gol), Humberto (3), Kapular (4), Apolzan (5), Criciotoiu, Enache, Filip, Kukrika (1), Simovic (4), Florea (1), Giotoiu (3). Antrenor: Vasile Stângă.

„U“ Cluj: Szopka, Stănescu – Lazăr (3), Hagiu (3), Pavel, Stojchevski (1), Vlad (3), Ştef, Buşecan (3), Grasu (3), Burcă, Marta (1), Milosevic (2). Antrenor: Constantin Ştefan.

Au arbitrat: Doru Manea, Radu Iliescu.

Energia Pandurii Târgu Jiu a învins cu mari emoţii acasă, scor 22-19 (7-11), formaţia „U" Transilvania Cluj şi s-a clasat pe locul trei în Liga Naţională de handbal masculin, cea mai bună performanţă a unei echipe din Gorj. „Mă aşteptam la un meci foarte greu, aşa e când vine o echipă care nu are ce pierde. Clujul a făcut o repetiţie pentru Cupa României, le-a ieşit,
ne-au surprins şi i-am bătut foarte greu. Mă bucur că am adus un dram de bucurie la Târgu Jiu", a spus antrenorul Energiei, Vasile Stângă.

„Bronzul" obţinut, în premieră, de Energia Pandurii Târgu Jiu, nu a fost sărbătorit cu fast, jucătorii primind doar medalii de la preşedintele secţiei de handbal a clubului, Gore Popescu, asistat de secretarul general al FRH, Mihai Marinescu. „Sper ca această performanţă să ne oblige să ridicăm ştacheta şi la anul să avem un parcurs cât mai lung în Cupă oricare ar fi, EHF sau Cupelor. E cea mai bună performanţă a unei echipe de club din judeţ. Acum patru ani am fost pe locul 4, acum suntem pe 3 şi sper ca anul viitor să fim mai sus", a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. Acesta a mărturisit că viitorul echipei de handbal depinde de ce se va întâmpla cu formaţia de fotbal, pregătită de Sorin Cîrţu. Dacă Pandurii retrogradează, atunci atât handbalul, cât şi baschetul vor avea bugete mai generoase, cele trei sporturi având aceeaşi sursă de finanţare.

Cupa Ligii Naţionale la handbal masculin la care participă primele opt clasate în primul eşalon, programată să debuteze pe 12 mai, a fost decalată cu şapte zile după decesul antrenorului echipei HCM Constanţa, Zoran Kurteş, survenit vineri seară. FRH a anunţat că această competiţie va începe pe 19 mai, Energia Pandurii urmând să întâlnească în primul tur ocupanta locului şase, Bucovina Suceava. Obiectivul echipei Energia Pandurii este de a ajunge în finală cu HCM Constanţa, pentru a evolua în Cupa Cupelor sezonul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS