11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Craioveanu: Nu concep să retrogradăm!

Gică Craioveanu: Nu concep să retrogradăm!

Fostul golgheter al Ştiinţei ar prefera ca derbiul de luni să se dispute pe „Ion Oblemenco“ şi a afirmat că nu concepe să jucăm iarăşi în a doua divizie. Totodată, le transmite lui Eugen Trică şi băieţilor baftă pentru finalul campionatului. 

 

– La Turnu Severin, oraş drag ţie, se dispută luni un meci pe viaţă şi pe moarte, Universitatea – CFR Cluj. Cum ai prefaţa din Spania acest derbi între două campioane ale provinciei?

– Of, se joacă pe viaţă şi pe moarte, cum aţi spus. Unii sunt la retrogradare, iar ceilalţi în lupta pentru titlul campionatului. Prevăd un meci echilibrat datorită faptului că Ştiinţa are avantajul terenului propriu, în timp ce clujenii au avantajul experienţei.

– Care avantaj al terenului propriu?! Jucăm la Turnu Severin, nu pe „Ion Oblemenco"…

– OK, dar stadionul „Municipal" din Turnu Severin o să fie arhiplin, sunt convins de asta. Aş veni la meci, dar nu pot deoarece sunt ocupat. Probabil că o să vin în Craiova în partea a doua a lunii mai.

– Un pronostic pentru derbiul de la Turnu Severin?

– Victorie pentru Ştiinţa sau egal. Aş vrea să se repete rezultatul din campionatul trecut, acel 4-1 pentru Universitatea de pe „Ion Oblemenco". Mi-ar fi plăcut ca şi acest meci să se joace acolo, pe fostul „Central"… Când vin peste 25.000 de suporteri pe „Ion Oblemenco" să încurajeze echipa noastră, este cu totul altceva.

 

Întreaga provincie Oltenia susţine Ştiinţa

 

– Ai vorbit cu prietenul tău Trică de când este în postura de antrenor?

– Nu, o să vorbesc. Mă bucur că este antrenor cineva de la noi, de la Universitatea Craiova. Vă daţi seama, Eugen are dorinţe, iluzii, dar nu are experienţă în meseria de antrenor. În acest moment al Universităţii Craiova, ar fi contat să aibă ceva experienţă de antrenor, ar fi fost un element pozitiv, nu? Adică să ştie să pregătească cum trebuie acest final greu pentru Ştiinţa.

– Ştii cum se spune, orice început trebuie să aibă un… început!

– Aşa este. Uitaţi-vă la cazul lui Guardiola. Nimeni nu dădea doi bani pe el când a fost numit antrenor la Barcelona!

– Ce-i transmiţi lui Eugen Trică şi echipei alb-albastre pentru acest final de sezon?

– Baftă! Şi băieţii să stea liniştiţi că o întreagă provincie, Oltenia, o să fie alături de ei. Nu concep să jucăm iarăşi în a doua divizie! Nu există în capul meu aşa ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII