10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără teamă cu Viborg!

Fără teamă cu Viborg!

„Galacticele“ de la Vâlcea trebuie să lupte exemplar şi să obţină un rezultat bun în Danemarca dacă vor să cucerească trofeul Ligii Campionilor.

Cea mai bună echipă de handbal feminin din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca sâmbătă, la Herningde, de la ora 17.15 (Pro TV), prima manşă a finalei Ligii Campionilor contra danezelor de la Viborg HK. Optimismul din tabăra olteană este mare, însă toată lumea este conştientă de dificultatea partidei, Radu Voina şi compania cunoscând potenţialul adversarei, nimeni alta decât deţinătoarea trofeului. „Ca lumea să iasă în stradă trebuie să realizăm noi ceva şi e foarte greu. Eu zic să stăm cu picioarele pe pământ. Să nu uităm că pe 15 mai este returul acestei finale şi trebuie să fim atenţi şi acolo. Este un joc în care poate să se întâmple orice. Indiferent de rezultat, nu se tranşează absolut nimic. Este o finală formată din două reprize, una la Herning şi una la Bucureşti, săptămâna viitoare. Le cunoaştem bine, aşa cum şi ele ne cunosc pe noi. Nu se pune problema să descoperim ceva în plus. Am lucrat absolut normal pentru acest meci, cum am făcut-o şi până acum. Toate meciurile au fost grele, începând cu Itxaco din prima grupă“, a spus „principalul“ Oltchimului, pentru mediafax.ro. „Nu există presiune, fetele sunt zâmbitoare, liniştite. A ajunge în finala Ligii Campionilor înseamnă foarte mult. Cred că nu se mai pune problema de a dori, sperăm să şi putem să facem, dorinţa este enormă. Sunt mulţi oameni care vin cu noi, suporteri, vin şi români de prin Danemarca şi de pe lângă, vom avea susţinători, sperăm să fie şi mulţumiţi după meci“, a precizat Voina.

I-a fost greu să aleagă

Antrenorul Oltchimul, Radu Voina, a admis să i-a fost foarte greu să stabilească lotul de 14 jucătoare pentru partida tur cu Viborg şi asta pentru că toate handbalistele au luptat din greu să ajungă în finală. „A fost foarte greu şi cred că a fost delicat şi din partea fetelor care au rămas acasă. E un moment destul de dificil, probabil că nu în fiecare an vor ajunge într-o finală. Fiecare fată şi-a dorit să ajungă aici, dar asta este viaţa. Toate s-au antrenat aşa cum trebuie pentru partidele cu Viborg“, a afirmat Voina, care va miza în partida de la Herningde pe Paula Ungureanu, Talida Tolnai (portari), Oana Manea, Ionela Stanca (pivoţi), Steluţa Luca, Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu, Valeria Beşe şi Patricia Vizitiu, Cristina Neagu, Reghyna Shymkute (linia de 9 metri), Ramona Maier, Iulia Puşcaşu şi Adriana Nechita (extreme).
Tehnicianul Oltchimului, Radu Voina, şi-a exprimat regretul pentru faptul că majoritatea locuitorilor oraşului Râmnicu Vâlcea nu vor putea urmări returul finalei Ligii Campionilor, programat sâmbăta viitoare, de la ora 20.45, în Sala Sporturilor din Bucureşti, dar a promis să se revanşeze faţă de fani. „Nu avem ce face, acestea sunt condiţiile. Le promit vâlcenilor că vom sărbători împreună în centrul Râmnicului după marea finală, în cazul în care ne va ajuta Dumnezeu şi vom reuşi cea mai mare performanţă a sportului românesc de echipe de după revoluţie“, a punctat Voina.

Vestergaard respectă Oltchimul

Antrenorul lui Viborg, Jakob Vestergaard, a afirmat că, în ciuda experienţei superioare, formaţia sa nu va avea un meci uşor împotriva campioanei României. „Oricine se poate impune şi nu exagerez când cataloghez acest ultim act al competiţiei ca fiind de vis. Ar fi interesant să câştigăm pentru a doua oară Liga Campionilor pe teren străin, însă ştim că este foarte greu să evoluezi în România din cauza presiunii publicului. În timpul partidei, jucătoarele nu aud mai nimic, instrucţiunile pe care încerci să le dai fiind limitate. Din fericire, echipa pe care o antrenez este experimentată şi ştie ce are de făcut, cu toate că va fi pusă sub presiune de pătimaşii fani ai Oltchimului“, a spus antrenorul celor de la Viborg, pentru presa daneză, citată de sport365.ro. „În defensivă, Oltchimul are câteva jucătoare foarte puternice, însă şi Viborg deţine în lot jucătoare cu astfel de caracteristici. Totodată, echipa vâlceană are o bancă de rezerve foarte valoroasă, cu câteva jucătoare capabile să facă diferenţa. La Oltchim, echilibrul pe posturi este incredibil!“, a punctat Vestergaard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS