10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCel mai important meci din campionat

Cel mai important meci din campionat

Baschetbaliştii craioveni trebuie să învingă sâmbătă pe Dinamo Bucureşti, pentru a nu retrograda. Suporterii sunt aşteptaţi în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 20.00, pentru a susţine echipa în cel mai greu meci din acest sezon.

Condusă cu 2-0 de Dinamo Bucureşti după primele dispute din turul doi al play-out-ului Diviziei A de baschet masculin, echipa SCM-U Craiova joacă sâmbătă cu sabia deasupra capului, miza fiind rămânerea în prima ligă. Primul „război" este programat de la ora 20.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu" din Bănie, iar dacă oltenii vor câştiga, următorul meci se va disputa duminică, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi sală. „Este cel mai important meci al sezonului. Nu ştiu câte pot fi spuse înaintea unui asemenea joc. Pot doar să promit că jucătorii vor lupta până la ultima picătură de sudoare. Dacă vom fi sprijiniţi de o sală arhiplină, cu siguranţă îi vom bate pe dinamovişti", a spus vineri antrenorul craiovenilor, Zeljko Zecevic, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Speranţe mari în O’ Darien Bassett

 

Jucătorul craiovean O’Darien Bassett a revenit vineri din Italia, acolo unde a fost la recuperare şi urma să facă primele antrenamente alături de colegii săi. „Am fost foarte ghinionişti că nu l-am putut avea pe Bassett în primele două confruntări. El nu este doar cel mai bun marcator al nostru, ci şi cel mai bun în apărare. Cine să îl înlocuiască, adică să marcheze 15-20 de puncte, să facă cinci recuperări şi tot ce făcea Bassett? El vine astăzi (vineri – n.r.) de la Veneţia cu avionul şi se va antrena alături de echipă. Dacă îl vom avea la o capacitate de 80 la sută, sunt mulţumit. La ce accidentare gravă a avut el, entorsă de gradul 3 cu rupere de ligamente 75 la sută, ar fi trebuit să stea cel puţin o lună. În funcţie de ce se va întâmpla la cele două şedinţe de pregătire, voi decide care dintre cei şapte jucători străini va rămâne în afara lotului", a spus Zecevic.

Apel la public

 

Organizatorii fac apel la iubitorii de sport şi în special de baschet din Craiova să vină la jocurile cu Dinamo pentru a încuraja echipa SCM-U. „Ar fi păcat ca echipa cea mai iubită de la SCM-U şi cea care adună cei mai mulţi spectatori la meciuri să retrogradeze. Considerăm că suporterii craioveni vor ajuta mult jucătorii noştri prin încurajările lor. Dinamo a fost rivala noastră la toate sporturile şi este cunoscută antipatia oltenilor pentru acest club bucureştean", a spus un oficial craiovean.

 

Fetele luptă pentru locul cinci

 

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a câştigat cu 2-0 disputa cu CSM-U Oradea, din turul I al play-off-ului Diviziei A, locurile 5-8. Elevele lui Liviu Manea s-au impus luni, pe teren propriu, cu scorul de 76-54, iar vineri au câştigat, mult mai clar, şi jocul al doilea, desfăşurat la Oradea, scor 81-47 (12-22, 23-11, 24-9, 22-5). Pentru formaţia din Bănie au evoluat: A. Ştefan (5 puncte), Drake (18), Pacioga (7), Bozikov (3), Matthews (10), Sipoş (17), Tarţa (21). În turul doi, oltencele vor întâlni CSTA BC Alexandria, iar echipa care va câştiga două din trei dispute va ocupa locul cinci la încheierea sezonului. Primul joc este programat pe 14 mai, la Alexandria, al doilea – pe 18 mai la Craiova, iar al treilea, dacă va mai fi nevoie, se va disputa pe 21 mai, la Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS