16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a complicat situaţia

S-a complicat situaţia

Dinamo – SCM-U Craiova 79-78 (26-22, 12-18, 16-16, 25-22)

Sala „Arena Baschetului“ Bucureşti, spectatori: 150

SCM-U: McCculough (19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Trevor Harvey (17 puncte, 9 recuperări, un capac), Milicic (12 puncte, 4 recuperări), Dragovic (9 puncte, 2 recuperări, un capac), Şenai (8 puncte, 3 recuperări), Matic (7puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive), Albu (4 puncte), Lăpădat (2 puncte), Gavrilă. Antrenor: Zeljko Zecevic.

Dinamo: Belanovic (18 p), Fometescu (17), Popa (11), Urucatu (10), Bulancea (8), Sokolov (6) şi Markovic. Antrenor: Vasile Popa.

Au arbitrat: Stelian Bănică, Ciprian Stoica, Viorel Constantinescu.

Baschetbaliştii craioveni au pierdut primele două dispute cu Dinamo Bucureşti şi trebuie să le câştige neapărat pe următoarele două pentru a nu retrograda.

 

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova nu a reuşit să obţină nici o victorie în primele două dispute cu Dinamo Bucureşti, în turul doi din play-out-ul Diviziei A. Partidele s-au desfăşurat în Capitală, luni şi marţi seară, pe „Arena Baschetului", care aparţine Federaţiei Române de Baschet.

Dinamoviştii s-au impus în primul joc cu scorul de 75-65, partidă în care au reuşit 36 de puncte din spatele liniei de trei puncte. Meciul al doilea, disputat marţi seară, a fost pierdut dramatic de olteni. Elevii lui Zeljko Zecevic au fost învinşi la o diferenţă de un singur punct, scor 79-78, după ce au ratat ultimul atac al partidei, prin Milicic, care şi-a încercat norocul de la trei puncte.

Spre deosebire de primul joc, partida a doua a fost mult mai echilibrată, craiovenii reuşind de fiecare dată să revină când erau conduşi, iar de câteva ori chiar au trecut în avantaj. Faţă de prima zi, dinamoviştii au înscris mai puţine coşuri de la distanţă, 10, în special prin Fometescu şi Belanovic, iar baschetbaliştii de la SCM-U au reuşit un număr mare de „triţe" pentru ei, 9.

 

Bassett, aşteptat ca pâinea caldă

 

Antrenorul craiovenilor, Zeljko Zecevic, a vorbit ieri despre primele două jocuri: „În primul meci am evoluat de la egal la egal în primele trei părţi, după care am căzut în sfertul patru. În al doilea joc am luptat mereu pentru victorie. Am fost în avantaj cu 47 de secunde înainte de final, am pierdut avantajul cu 20 de secunde şi am avut ultimul atac. Am avut mingea în coş la ultima actiune, s-a rotit de trei ori pe inel şi a ieşit". Tehnicianul sârb crede că odată cu revenirea lui Bassett din Italia, programată pentru mâine, echipa craioveană va avea şanse mai mari: „Ne-a lipsit O’Darien Bassett în primele două meciuri, dar va reveni vineri (mâine – n.r.) şi cu el în echipă nici nu ne gândim să nu câştigăm cele două jocuri de acasă". Coordonatorul de joc al oltenilor se află de vinerea trecută în Italia, la recuperare, după o accidentare suferită la glezna piciorului drept.

 

Partidele, de la ora 20.00

 

În condiţiile în care Dinamo conduce cu scorul general de 2-0, următoarele partide, programate sâmbătă şi duminică în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu" din Bănie se anunţă de foc. Fiind cunoscută „dragostea" oltenilor pentru clubul Dinamo, probabil sala va fi neîncăpătoare pentru suporterii care vor veni să-i încurajeze pe craioveni şi pentru a crea o atmosferă ostilă adversarilor. Ambele partide sunt programate de la ora 20.00. „Sâmbătă poate fi cel mai important joc şi vrem să avem spectatorii alături şi de aceea am pus jocul la ora 20.00, pentru a nu ne suprapune cu meciul tur dintre Viborg şi Oltchim, din finala Ligii Campionilor, programat de la ora 17.15", a spus un oficial de la SCM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU