6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudio Lotito a fost ameninţat cu moartea

Claudio Lotito a fost ameninţat cu moartea

Claudio Lotito, preşedintele clubului Lazio, a primit ameninţări cu moartea după meciul pierdut de formaţia sa, cu 2-0, în faţa echipei Internazionale Milano. Această partidă a dat naştere la numeroase polemici în Italia, jucătorii lui Lazio fiind acuzaţi că au permis formaţiei din Milano să învingă.

Graţie victoriei de duminică, de pe arena „Olimpico" din capitala Italiei, Inter şi-a păstrat primul loc în ierarhia din Serie A cu două etape înainte de final, având două puncte în plus faţă de principala sa urmăritoare, AS Roma. În timpul meciului de duminică, suporterii formaţiei gazdă au susţinut echipa Inter, deoarece un succes al lazialilor ar fi fost în defavoarea interiştilor, dar în favoarea rivalei AS Roma, lucru de neacceptat pentru fani.

Claudio Lotito i-a acuzat pe cei de la AS Roma că, prin comportamentul lor de la meciul direct, i-au ofensat atât pe jucătorii, cât şi pe fanii echipei Lazio: „Mereu am insistat că în sport nu trebuie abordată violenţa fizică sau verbală şi nu trebuie ofensată demnitatea adversarului. În schimb, am asistat la manifestaţii care i-au rănit pe fanii noştri şi au generat un climat de instigare la violenţă".

Reacţiile privind evoluţia jucătorilor lui Lazio în meciul cu Inter au ajuns şi în plan politic, unde s-a vorbit de „ruşine", „spectacol deprimant" şi „reclamă împotriva sportului şi fairplay-ului". Doi senatori ai formaţiunii Poporul Libertăţii (PDL), partidul lui Silvio Berlusconi, au anunţat că vor iniţia o procedură pentru a-l întreba pe premier dacă situaţia de la meciul Lazio – Inter afectează „corectitudinea campionatului".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS